Geüpdatet: 24 Februari 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe sluit je een home cinema set aan op je televisie?

04 December 2018

Voor een bioscoopervaring hoef je tegenwoordig niet meer de deur uit. Dit kan je ook gewoon thuis beleven. Met een home cinema set zit je ook eigenlijk letterlijk in je film. Het geluid komt van alle kanten en met een optimaal beeldkwaliteit doet jouw setting niets onder voor de bioscoop. Veel mensen vragen zich af hoe ze hun home cinema set op hun televisie moeten aansluiten. Als je weet hoe dit moet zul je merken dat het heel eenvoudig is. Wij leggen het je het hieronder uit.

Het aansluiten van een home cinema set op je televisie gaat eigenlijk op een vergelijkbare wijze als het aansluiten van je soundbar. De doelstelling is om het geluid van je televisie over de speakers van je audiosysteem te krijgen. We behandelen hieronder de belangrijkste kabels, aansluitingen en manieren waarop je je home cinema systeem kunt aansluiten.

Aansluiten van je home cinema set met HDMI Arc

De meeste mensen sluiten hun home cinema set aan op hun TV met behulp van HDMI Arc. Je maakt dan gebruik van de mogelijkheid om een HDMI kabel aan te sluiten tussen je TV en je home cinema set en deze twee kanten op te gebruiken. Het is wel belangrijk dat je bij deze toepassing zowel op de TV als de home cinema set de juiste input selecteert. Het is een hele eenvoudige toepassing die je kunt gebruiken als zowel je TV als je home cinema set HDMI Arc ondersteunen. Het kan zelfs zo zijn dat fabrikanten HDMI Arc op een andere manier implementeren. Ook in dat geval zal deze oplossing niet goed of volledig werken. In dit soort gevallen moet je kiezen voor één van de onderstaande andere oplossingen.

Home cinema set direct aansluiten op je TV

Je kunt er ook voor kiezen om je home cinema set direct aan te sluiten op je TV. Dit is een prima toepassing als je alleen je TV geluid wilt aansluiten op je audiosysteem en je gebruik maakt van een externe TV-decoder. Het is hierbij het verstandigste en het meest eenvoudige om gewoon gebruik te maken van je HDMI aansluiting. Je maakt hierbij een lijn waarbij je je decoder aan kunt sluiten op je home cinema set voor het geluid en je home cinema set op zijn beurt weer aansluit op de TV.

Op het moment dat je géén beschikking hebt over een HDMI aansluiting, kun je ook kiezen voor het gebruik van een audiokabel (digitaal coaxiaal) voor het maken van dezelfde verbinding tussen je home cinema set en je soundsystem. Je kunt een HDMI kabel gebruiken voor de aansluiting tussen je home cinema set en je TV. Dit is niet de meest ideale oplossing omdat je dan altijd je home cinema set moet aanzetten om het tv geluid te kunnen horen.

Home cinema set aansluiten op een analoge TV, zonder HDMI Arc

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gebruik maakt van een analoge TV, zonder HDMI Arc. Ook dan kun je wel je home cinema set aansluiten. Op dat moment moet je een kabel aanleggen tussen je tv en je home cinema set. Dit kan analoog of digitaal maar als je een keuze hebt is het beter om voor de digitale oplossing te kiezen. Dit biedt een veel betere kwaliteit. De beschikbaarheid van audio in- en uitgangen van zowel je TV als je home cinema set zullen een rol spelen bij deze keuze.

Deze laatste oplossing zul je ook moeten toepassen in het geval je een digitale TV decoder direct aangesloten hebt op je TV en er niet voor kiest om deze aan te sluiten op je home cinema set. Hierbij zal het geluid via de Tv naar je home cinema set worden gestuurd. Dit is de oplossing wanneer HDMI Arc niet goed werkt (ondanks dat je de juiste instellingen op zowel de Tv als op je home cinema set hebt geselecteerd.

Als je voor één van deze oplossingen hebt gekozen om je home cinema set aan te sluiten op je televisie zul je genieten van een waanzinnige bioscoopervaring, zonder hiervoor de deur uit te moeten.

Bekijk hier een filmpje over home cinema sets


Top Home Cinema set aanbiedingen


Top DVD Speler aanbiedingen


Gerelateerde pagina's