Geüpdatet: 19 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Tips bij het kopen van een luchtbed!

17 Januari 2019

Als je op pad gaat om een luchtbed aan te schaffen zul je versteld staan van de keuzemogelijkheden. De keuze is zo gezegd reuze. Wij gaan je een aantal tip bij het kopen van een luchtbed geven, want er zijn zeker een aantal zaken waar je op moet letten. Een luchtbed is niet zo maar even gekocht. Lees dus gauw verder en ontdek welk luchtbed voor jouw wensen in aanmerking komt.

Vroeger en tegenwoordig

Vroeger was er één soort luchtbed en daar moest je het mee doen. Deze zijn nog steeds op de markt, dit zijn namelijk de luchtbedden die je op een ’s zomerse dag mee neemt naar het strand of het zwembad. “Even” opblazen en dobberen maar. Tegenwoordig zijn er echter nog een aantal andere soorten. Zo heb je luchtbedden om mee te nemen tijdens je kampeer trip, maar ook luchtbedden die je gewoon thuis kunt oppompen om gasten op te laten slapen. Deze zijn natuurlijk een stuk comfortabeler dan het strand luchtbedje.

Verschillende soorten luchtbedden

Voordat je dus een luchtbed aan gaat schaffen is het verstandig om te bedenken waar je deze voor gaat gebruiken. Ga je namelijk op trektocht of op safari dan is het handig om een zogenaamde self-inflatable mee te nemen. Deze is niet te zwaar en makkelijk mee te nemen en zoals de naam al aangeeft blaast deze mat zichzelf op. Geen gedoe dus met een pomp en de schuimkern binnenin zorgt tegelijkertijd voor isolatie. Je zal op dit matje dus geen kou hoeven te lijden. Selfinflatables hebben diverse breedtes, lengtes en diktes. Er zijn zelf opblazende matjes in diktes van ca. 2,5 cm tot wel 10 cm dik. Hoe dikker de mat is, hoe meer comfort je natuurlijk ervaart.

Ga je een aantal weken kamperen, dan is het vaak wat comfortabeler om een luchtbed mee te nemen. Je ligt er prima op. Je ligt niet direct op de grond maar juist wat hoger. Een luchtbed isoleert echter wel slecht, omdat de lucht in het luchtbed rondcirculeert en koud kan worden, waardoor jij het ook koud kunt krijgen. Luchtbedden zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt een keuze maken uit een één persoons, twee persoons, dunne luchtbedden en dikke luchtbedden. Hou er rekening mee dat als je voor een tweepersoons luchtbed kiest, je alles voelt wat de ander doet. Als je partner zich omdraait dan brengt hij/zij de lucht in het luchtbed in beweging en zul je dit voelen. Ben je een lichte slaper dan kan het zijn dat je hier dus elke keer wakker van wordt. Vaak is het dan verstandiger om twee éénpersoons luchtbedden aan te schaffen en die tegen elkaar aan te leggen. Heb je gauw last van je rug? Dan is het verstandig om een dik luchtbed aan te schaffen, zo kan je net iets makkelijker opstaan.

Ga je een luchtbed kopen zodat er thuis gasten kunnen blijven slapen dan kun je het beste gaan voor een box matras. Dit is een boxspring-achtig luchtbed. Dat klinkt nogal groot en robuust maar in de praktijk valt dat wel mee. Deze matras heeft een ingebouwde pomp zodat je niet zelf met de voetpomp aan de slag hoeft en qua comfort en stabiliteit kan dit luchtbed uitstekend concurreren met traditionele matrassen.

Verschillende manieren van oppompen

Het volgende punt om op te letten is de manier van oppompen. Je zit er natuurlijk niet op te wachten om net zo lang te moeten blazen dat je er duizelig van bent. Er zijn verschillende manieren op je luchtbed op te pompen.

 • Handpomp: Een handpomp is zoiets als een pomp voor je fietsband. Het heeft een vrij grote lucht capaciteit en daardoor is je luchtbed relatief snel opgepompt. Als je echter rugklachten hebt, is deze optie misschien niet zo’n heel goed idee aangezien je redelijk gebukt staat bij het pompen.
 • Voetpomp: In dat geval kun je beter een voetpomp nemen. Je kunt dan gewoon rechtop blijven staan en je been en voet het werk laten doen. Voor een voetpomp heb je weinig kracht nodig en deze pomp relatief snel je luchtbed op.
 • Electrische pomp: het meest ideale is natuurlijk een electrische pomp. Je stopt de stekker in het stopcontact of in de sigaretten houder in je auto, je sluit de pomp aan op je luchtbed en het enige wat je hoeft te doen is wachten tot het luchtbed opgeblazen is.
 • Ingebouwde pomp: De meest ideale optie is een luchtbed met een ingebouwde pomp. Bij deze optie hoef je alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en de knop om te zetten en binnen een paar minuten is je bed klaar voor gebruik. Ideaal als je na een lange dag rijden op de camping aankomt, want zeg nou zelf, wie heeft er op zo’n moment nog zin om aan een luchtbed te gaan staan pompen……. Je kunt de pomp ook nooit vergeten wat natuurlijk ook perfect is.
 • Isolatie van en luchtbed

  Een ander punt om op te letten bij het kopen van een luchtbed is de isolatie. Misschien herken je het wel, je bent aan het kamperen en ’s nachts word je wakker omdat je het koud hebt. Dit komt omdat de meeste luchtbedden niet goed isoleren. Je luchtbed is namelijk gevuld met lucht en staat op de grond. Doordat de grond ‘s nachts flink kan afkoelen trekt koude lucht uit de grond in je luchtbed en vermengt zich met de lucht die erin zit. Hierdoor wordt de lucht in je luchtbed natuurlijk ook erg koud. Deze kou word dan weer overgedragen aan je lichaam waardoor jij wakker wordt en het koud hebt.

  Je kunt dit vrij gemakkelijk voorkomen door een isolatiematje onder je luchtbed te leggen. Zo krijgt de kou geen kans om naar boven te trekken en kun jij lekker warm en comfortabel op je luchtbed slapen.

  Vorm van de luchtbanen

  Het is je vast wel eens opgevallen dat er luchtbanen in een luchtbed zitten. Deze hebben vaak verschillende vormen: ribbels, blokken of noppen. Deze figuren zijn gemaakt voor de stevigheid van een luchtbed. Zou een luchtbed deze vormen niet hebben, dan zal een luchtbed namelijk bol gaan staan als je ‘m opblaast. Als je op je luchtbed ligt en last hebt van deze vormen is je luchtbed waarschijnlijk te hard opgepompt. Je kunt het beste wat lucht laten ontsnappen. Je kunt dit het beste beetje voor beetje doen, net zo lang tot je comfortabel ligt en de ribbels, noppen of blokken niet meer voelt. Slaap lekker!

  Bekijk hier hoe je een luchtbed oppompt


  Top Luchtbed aanbiedingen


  Top Luchtbedpomp aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's