Geüpdatet: 21 Juli 2024

Slaapzak aanbieding kopen?

Tot 38% korting op alle Slaapzakken

Een slaapzak komt handig van pas als je op vakantie gaat, bij vrienden gaat logeren of als je vrienden bij jou komen om te slapen. De nachtrust wordt zelfs nog veel comfortabeler als je ook nog eens een goed luchtbed hebt. Maar waar koop je nou voordelig een slaapzak? Daar hebben wij de oplossing voor! Elke dag gaat ons team alle shops af op zoek naar slaapzak aanbiedingen. Eenmaal een slaapzak aanbieding gevonden? Dan wordt deze netjes in dit overzicht vermeld. Zo weet je zeker dat je geen enkele aanbieding mist.

Ben je op zoek naar een goede slaapzak waarin je op een heerlijke wijze de nachtelijke uurtjes kunt doorbrengen? Het kopen van een slaapzak is niet moeilijk, mits je weet waar je op moet letten. De keuze die je maakt is afhankelijk van het gebruik van de slaapzak. Dit hangt vaak samen met het seizoen en het klimaat waarin je kampeert. Het eerste punt waar je rekening mee moet houden is een eenvoudige. De lengte van de slaapzak is belangrijk om je er lekker vrij in te voelen. Koop de slaapzak dus niet te krap. Hierbij is het ook van belang om te kijken naar het model van de slaapzak. De meeste modellen zijn rechthoekig (het dekenmodel) maar er zijn ook eivormige en mummie-vormige slaapzakken. Deze zijn breder aan de bovenkant en prettiger voor mensen met deze lichaamsbouw. Deze modellen zijn vaak iets duurder, maar hebben het voordeel dat ze lichter zijn van gewicht en vaak geschikter voor koudere omstandigheden. Dit laatste brengt ons bij het temperatuurbereik van de slaapzak. Dit is een waarde indicatie tot welke minimumtemperatuur een slaapzak geschikt is. Je kunt onder andere kiezen voor een isolatiemateriaal van dons of kunstvezel waarbij de eerste optie een hoger temperatuurbereik heeft door het ademend en isolerend vermogen van het materiaal. In brochures en op labels wordt vrijwel altijd een indicatie gegeven tot welke minimumtemperatuur een slaapzak geschikt is.

Slaapzakken bestaan altijd uit een binnen- en een buitentijk. Hiertussen zit zoals aangegeven een vulling van polyester of dons. De tijk kan gemaakt zijn van katoen of synthetische materialen. Veel mensen vinden katoen erg prettig. Daarnaast heeft deze stof gunstige lucht- en vochtregulerende eigenschappen maar is het materiaal niet geschikt voor vochtige omstandigheden. Tot slot zijn er verschillende doorstik methodes. Bij de doorstikmethode zijn de onder- en de bovenlaag (tijk) rechtstreeks op elkaar gestikt. Hierdoor gaat veel warmte verloren. Deze methode wordt vaak gebruikt bij goedkopere slaapzakken. Bij de schotjes methode gaat minder warmte verloren. De hoogte van de schotjes is bepalend voor het warmteverlies. Bij de meerlagen methode worden verschillende lagen vulmateriaal op elkaar gestapeld. Dit is de beste optie voor koudere omstandigheden. Tot slot is het goed om te kijken naar de kwaliteit van de rits, of er een rits vergrendeling met klittenband aanwezig is, een eventuele tocht kraag, capuchon en opbergvakjes aan de binnenzijde.

Lees meer
Filter direct op merk: XQmax

Filteren
Merken  
Max

Toon alle merken


Prijs
€ 0 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200
€ 200 tot € 500+
Laad meer slaapzak aanbiedingen
Bekijk ook