Geüpdatet: 19 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat is het beste luchtbed voor je rug?

29 Juli 2019

Op een luchtbed slapen kán heerlijk zijn, mits deze van een goede kwaliteit is. Als dit niet het geval is, merk je dit direct. De kans is groot dat je lichamelijke klachten krijgt. Om dit te voorkomen is het goed om dit artikel te lezen. Hierin nemen we niet alleen met je door wat het beste luchtbed is voor je rug, maar ook waar je verder op moet letten bij de aankoop van een luchtbed.

Verschillende soorten luchtbedden

Als je op zoek gaat naar luchtbedden, heb je meer keuze dan je zelf in eerste instantie zult denken! Uiteraard kun je kiezen uit een één- of tweepersoons luchtbed, maar daar blijft het niet bij. Je kunt ook nog kiezen uit diverse materialen. Hoewel hier ook een verschillend prijskaartje aan hangt, merk je het kwaliteitsverschil zeker. Bezuinig jij op je gezondheid?

Als je op zoek bent naar een luchtbed van de beste kwaliteit, kun je het beste kiezen voor een luchtbed dat gemaakt is van sterk PVC. Het is hierbij wel belangrijk om je keuze af te stemmen op het gebruik van het bed. Als je het luchtbed immers alleen binnen gebruikt als logeerbed, dan kun je het beste kiezen voor een rubberachtige soort PVC dat voorzien is van een textiel laagje. De meeste outdoor luchtbedden zijn echter gemaakt van PVC in combinatie met vinyl. Dit is juist een stevig en vooral duurzame samenstelling die dus minder snel stuk gaat.

Het juiste luchtbed om rugklachten te voorkomen

Naast de samenstelling, speelt de dikte van het materiaal een belangrijke rol als je op zoek bent naar het juiste luchtbed om rugklachten te voorkomen. De stelregel hierin is eenvoudig: de dikkere materialen bieden meer ondersteuning en zijn beter geschikt voor mensen met rugklachten.

Een veel voorkomend misverstand is de gedachtegang dat de structuur, zoals de ribbels en de blokken rugklachten veroorzaken. Dat is niet het geval. Deze ribbels en blokken zitten er niet voor niets in. Deze vormen zorgen immers voor de structuur. Als de ribbels, blokken of vormen er niet in zouden zitten zou het luchtbed bol staan als het wordt opgepompt. Als je de indruk hebt dat het luchtbed wél bol staat, is deze te hard opgepompt.

Tot slot is het goed om naar de R-waarde van een luchtbed te kijken als je bang bent om rugklachten te krijgen door op een luchtbed te slapen. De R-waarde is een waarde indicatie die betrekking heeft op het warmte isolerend vermogen van een materiaal. Dit is ook bij luchtbedden van groot belang. Als je in dit opzicht het verkeerde luchtbed hebt, gaat er veel warmte verloren, waardoor je sneller lichamelijke klachten kunt krijgen. De R-waarde van luchtbedden geeft een indicatie over de isolerende kracht en de warmteweerstand van het matras. Hoe hoger deze waarde, hoe minder lichaamswarmte in de ondergrond zal verdwijnen.

Wat is het beste luchtbed voor je rug?

Uiteraard zijn er diverse fabrikanten die luchtbedden produceren waarmee je de kans op rugklachten kunt minimaliseren. Je moet hiervoor dus kiezen voor een luchtbed die een goede ondersteuning biedt, een gunstige R-waarde heeft en het liefst wat hoger is om makkelijker in- en uit te stappen.

Hieronder vind je een lijstje van een aantal voorbeelden hiervan. Voor de volledigheid willen we je vermelden dat dit rijtje in willekeurige hebben weergegeven en dat we dus geen specifieke volgorde aangehouden. De genoemde fabrikanten hebben een aanbod van luchtbedden van verschillende afmetingen en prijsklassen.

Bekijk hier: gigantisch luchtbed!


Top Luchtbed aanbiedingen


Top 2 persoons luchtbed aanbiedingen


Top Luchtbedpomp aanbiedingen


Gerelateerde pagina's