Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Waarvoor gebruik je een braadslede?

03 April 2019

Als je wat vaker in de keuken staat of zelfs koken als hobby hebt, heb je vast wel eens recepten voorbij zien komen die je kunt bereiden met behulp van een braadslede. Maar waarvoor gebruik je een braadslede en is een ovenschaal niet net zo goed? Een braadslede is overigens precies het zelfde als een braadslee. Het enige verschil is dat braadslee de wat volksere benaming voor hetzelfde ding is. Wij gaan je in deze blog meer vertellen over het gebruik van een braadslede.

Verschil tussen een braadslede en een ovenschaal

Een veelgestelde vraag van hobby koks is of er een verschil is tussen een ovenschaal of een braadslede. We kunnen op deze vraag een kort en bondig antwoord geven, er is géén grot verschil tussen een braadslede en een ovenschaal. Als je deze twee opties wat nader gaat bekijken, zul je zien dat er wel degelijk wat verschil tussen deze opties zit maar in feite hebben beide keukenhulpstukken dezelfde functie.

Als je namelijk geen braadslede in huis hebt, kun je heel makkelijk een ovenschaal gebruiken voor het klaarmaken van jouw gerecht. Het verschil tussen een ovenschaal en een braadslee is dat ovenschalen meestal worden gemaakt van glas of aardewerk, alleen zonder rooster of deksel verkrijgbaar zijn en niet op het fornuis kunnen worden gebruikt.

Een braadslee daarentegen wordt meestal van RVS, gietijzer of aluminium gemaakt en kan daardoor niet alleen in de oven maar ook op het gasfornuis gebruikt worden. Een braadslee is in veel grotere maten verkrijgbaar dan een ovenschaal en vaak zit er een rooster en/of deksel bij. Een braadslede is dus zo goed als hetzelfde als een ovenschaal, maar dan wat groter en zo gemaakt dat ze behalve in de oven, ook op een kookplaat of gasfornuis kunnen worden gebruikt.

Waarvoor gebruik je een braadslede

Zoals aangegeven is een braadslede groter dan een ovenschaal. Je kunt er dan ook grotere stukken vlees of vis in klaar maken. Ideaal natuurlijk als je voor een groot gezelschap gaat koken. Bedenk voordat je een braadslede gaat aanschaffen wel waar je deze voor wilt gaan gebruiken. Wil je hem namelijk ook op je gasfornuis kunnen zetten om het vlees aan te braden dan moet deze daar wel geschikt voor zijn. Wanneer een braadslede alleen geschikt is voor in de oven zal deze gaan kromtrekken bij gebruik op het fornuis. Dat is iets wat je zeker wilt voorkomen. Ga je de braadslee alleen in de oven gebruiken voor braadstukken, dan kun je het beste een braadslee met rooster aanschaffen.

Op die manier kunnen de sappen uit het vlees lopen waarna deze opgevangen worden in de braadslee zelf. Tijdens het braden kun je de braadslee even uit de oven halen en met het opgevangen braadvocht het vlees bedruipen om het lekker mals te houden. Arroseren heet dat. Daarbij kan het vlees boven zijn eigen vocht garen wat de kwaliteit van je vlees alleen maar ten goede komt. Als je eenmaal een braadslede gebruikt wil je nooit meer anders.

Bekijk hier hoe je een braadslede kunt gebruiken


Top Braadslede aanbiedingen


Top Hpjespan aanbiedingen


Gerelateerde pagina's