Geüpdatet: 23 Mei 2024

Aardappelstamper aanbieding kopen?

Tot 15% korting op alle Aardappelstampers

Een aardappelstamper kopen. Een aardappelstamper is een stuk keukengereedschap om aardappels klein mee te krijgen. Aardappels zijn nog steeds een van de belangrijkste onderdelen van het Nederlandse dieet. Deze knollen zijn goedkoop, kunnen op veel verschillende manieren geserveerd worden en zijn nog gezond ook. Eén van onze nationale gerechten, stamppot, bestaat zoals de naam al zegt uit aardappels en groenten die door elkaar heen zijn gestapt, en vaak met rookworst, spek of een ander stevig stuk vlees geserveerd wordt. En ook om aardappelpuree te maken, een bijgerecht dat met ontzettend veel verschillende recepten gecombineerd kan worden, is het handig om een aardappelstamper tot je beschikking te hebben.

Welke soorten aardappelstampers zijn er verkrijgbaar. Vroeger plette men zijn aardappels met een soort zware stevige stok of knuppel – de Engelse benaming “potato masher” voor de robuuste Duitse steelgranaat herinnert nog aan dat ruige verleden. Tegenwoordig gebruiken we wat eleganter gereedschap om onze aardappels een lesje te leren. Er zijn verschillende modellen.

De meeste traditionele vorm voor de aardappelstamper is een stevig stuk metaaldraad dat in het enkele of dubbele Golf is geloven. Daarmee kan je binnen een paar bewegingen een flinke aardappel helemaal fijn krijgen. Mits je natuurlijk de kracht ervoor hebt – zeker dikke lagen aardappels die niet voldoende gaar zijn kunnen nog behoorlijk tegenstribbelen.

Behalve deze traditionele vorm zijn er op de markt ook versies waarvan de onderkant bestaat uit een plaatje met gaten erin. Die kosten, door het grotere oppervlakte metaal, meer moeite om de aardappels fijn te krijgen. Maar ze produceren ook een fijner resultaat, waardoor ze ideaal zijn om een gladde aardappelpuree zonder grote brokken te krijgen.

Er zijn zelfs types die deze twee werkzame delen combineren: eerst wordt de aardappel in grote brokken gestampt door het metaaldraad, en daarna tot puree geperst door de fijne gaatjes.

 Verder zijn er nog verschillende andere varianten, waaronder gadgets waarbij het metaaldraad in de vorm van handjes is gebogen, varianten die er uitzien als een metalen spatel waarvan de kop in een hoek van 90 graden is omgebogen, en zogenaamde aardappelknijpers die eruit zien als een gigantische knoflookpers.

Aan welk type jij de voorkeur geeft, hangt waarschijnlijk af van je ervaring met een bepaald soort aardappelstamper en hoe die jou beviel. Voor de meeste enthousiaste hobbykoks zullen de 2 bekendste types allebei een acceptabel resultaat opleveren. En natuurlijk kun je meerdere soorten aardappelstampers in huis nemen als je echt een fijn gerecht wilt dat helemaal aan jouw wensen voldoet. Eén tip – doe het niet met een Duitse steelgranaat. Die hoor je in te leveren bij de Explosieven Opruimingsdienst.

Lees meer
Filter direct op merk: Hendi

Filteren
Merken  
WMF

Toon alle merken


Prijs
€ 0 tot € 2
€ 2 tot € 5
€ 5 tot € 10
€ 10 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100+
Laad meer aardappelstamper aanbiedingen