
Ben je op zoek naar een nieuwe koekenpan? Dan heb je veel keuzemogelijkheden. Er zit niet alleen veel verschil in de prijsstelling van koekenpannen, maar ook in kwaliteit. Als je een koekenpan gaat kopen, kijk je vanzelfsprekend als eerste naar de maatvoering van de pan, maar daarna kom je al snel op het materiaal uit. Het materiaal heeft immers een groot effect op de kwaliteit van de pan. Je kunt kiezen uit pannen van roestvrij staal, plaatstaal, gietijzer, of koper. Een RVS pan heeft als voordeel dat het tegen hoge temperaturen kan, krasbestendig is en zelfs in de vaatwasser kan. Een pan van plaatstaal wordt door het gebruik juist zwart en bouwt hiermee een anti-aanbaklaag op. Daarnaast kan de warmtegeleiding een belangrijke rol spelen in het maken van je keuze. Een pan van gietijzer is een langzame geleider en houdt de temperatuur juist goed vast, terwijl een pan van koper een snelle geleider is waarmee je erg precies te werk kan gaan.
Veel fabrikanten profileren zich graag door een uitstekende anti-aanbaklaag. De vraag is echter of je dat wel wilt. Deze laag kan niet tegen de hoge temperaturen die je juist nodig hebt voor het braden van vlees. Daarnaast zal de anti-aanbaklaag beschadigen door krassen en kun je deze pan niet laten schoonmaken door de vaatwasmachine. Een keramische anti-aanbaklaag is beter bestand tegen hogere temperaturen maar is wel duurder in aanschaf. Bij het aanschaffen van een koekenpan moet je er goed op letten dat de pan geschikt is voor het fornuis waarop je kookt. De meeste koekenpannen zijn geschikt voor gas. Daarnaast vormen keramische, halogenen en elektrische kookplaten over het algemeen ook geen probleem. Voor het bakken op inductie moet je een koekenpan kiezen die voorzien is van een platte, stevige maar vooral magnetische bodem.
Advies bij het kopen van koekenpannen

Waarvoor gebruik je een braadslede?
Als je wat vaker in de keuken staat of zelfs koken als hobby hebt, heb je vast wel eens recepten voorbij zien komen die je kunt bereiden met behulp van een braadslede. Maar waarvoor gebruik je een braadslede en is een ovenschaal niet net zo goed? Een braadslede is overigens precies het zelfde als een braadslee. Het enige verschil is dat braadslee de wat volksere benaming voor hetzelfde ding is. Wij gaan je in deze blog meer vertellen over het gebruik van een braadslede.
...
Hoe kun je het beste een fonduepan schoonmaken?
Kaasfondue is altijd een lekkere en gezellige manier van eten. Vooral als je eters krijgt, is kaasfonduen een avond vullend programma. Wat veel mensen echter tegen zal houden om dit gerecht op tafel te zetten, is het schoonmaken van de fonduepan achteraf. Vaak wordt het één grote vieze plakkerige bende als je de pan in een sopje stopt en kun je in no time je afwaskwast of je spons in de vuilnisbak gooien. Er moet toch een gemakkelijkere manier zijn……….
...
Wat is een goede braadpan?
Als je regelmatig vlees, wild of gevogelte klaar maakt, kun je eigenlijk niet zonder braadpan. Uiteraard moet deze pan wel van goede kwaliteit zijn om er lekker mee te kunnen werken. Veel mensen vragen zich dat ook af wat een goede braadpan is. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag. We geven je hier alle informatie die je moet weten als je een braadpan wilt kopen en adviseren je ook welke braadpannen écht goed zijn.
...