Geüpdatet: 22 Mei 2024

Braadpan aanbieding kopen?

Tot 61% korting op alle Braadpannen

Als je een braadpan gaat kopen is het goed om een aantal zaken goed te vergelijken voordat je beslissing maakt. Er zit namelijk nogal wat verschil tussen de pannen. Als eerste moet je kijken naar je warmtebron. Er zijn immers pannen die alleen te gebruiken zijn voor inductie, keramische kookplaten of voor het koken op gas. Daarnaast moet je naar de afmeting van de pan kijken. Als je vaak voor meerdere personen kookt, moet je zeker de beschikking hebben over een pan van minimaal 24 cm doorsnede.

De belangrijkste eis die je moet stellen aan een goede braadpan is de warmtegeleiding. Een pan die een goede warmtegeleiding biedt, zal een gelijkmatige temperatuurverdeling hebben en de gewenste temperatuur ook snel bereiken. Alleen als dit het geval is heb je de volledige controle over je braadpan. De beste optie is dan een pan van koper, maar hier hangt dan wel een fors prijskaartje aan.

Een voordeligere optie is een pan van geëmailleerd gietijzer. De beschermende emaille laag voorkomt roestvorming. Daarnaast is deze pan goed (handmatig) schoon te houden. Het nadeel van emaille is wel dat dit materiaal gevoelig is voor vallen en stoten. Je moet dus voorkomen dat de laag afbrokkelt. Pannen van geëmailleerd plaatstaal worden al tientallen jaren gebruikt. Deze pannen zijn dunner, lichter van gewicht en voordeliger. Nadeel van deze optie is dat pannen van geëmailleerd gietijzer op den duur in kwaliteit afnemen. Je kunt ook kiezen voor RVS pannen. De warmtegeleiding van deze (modernere) pannen is wat minder. Daarom is het ook verstandig om te kiezen voor een pan met thermische bodem. Je wilt immers de volledige controle houden over je pan om de lekkerste vlees, vis of groente gerechten klaar te maken.

Lees meer
Filter direct op merk: BK

Filteren

Prijs
€ 0 tot € 10
€ 10 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100
€ 100 tot € 200
€ 200 tot € 500+
 
Uitgelicht
STONELINE Braadpan Stoneline Braadpan- & bakset,STONELINE?-antiaanbaklaag,inductie (5-delig)
€199.95
€119.99
Laad meer braadpan aanbiedingen