Geüpdatet: 22 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe kun je het beste een fonduepan schoonmaken?

03 April 2019

Kaasfondue is altijd een lekkere en gezellige manier van eten. Vooral als je eters krijgt, is kaasfonduen een avond vullend programma. Wat veel mensen echter tegen zal houden om dit gerecht op tafel te zetten, is het schoonmaken van de fonduepan achteraf. Vaak wordt het één grote vieze plakkerige bende als je de pan in een sopje stopt en kun je in no time je afwaskwast of je spons in de vuilnisbak gooien. Er moet toch een gemakkelijkere manier zijn……….

Dat klopt! Wij gaan je in deze blog vertellen hoe je het beste een fonduepan schoon kunt maken.

Verschillende manieren om een fonduepan schoon te maken

Van een fonduepan schoonmaken worden de meeste mensen over het algemeen niet heel erg blij. Zeker als je deze tot de volgende ochtend hebt laten staan omdat je zoveel had gegeten dat je geen pap meer kon zeggen, laat staan je kon bewegen. Het resultaat is een fonduepan vol met aangekoekte kaasresten.

De beste manier om deze aangekoekte resten los te krijgen, is om eerst even de losse resten en alles wat zich zo laat verwijderen eruit te scheppen met een houten lepel. Gebruik alleen maar een houten lepel om onherstelbare krassen in bodem te voorkomen. Daarna doe je wat afwasmiddel en wat water in de pan en zet je deze op het vuur. Laat het zo’n 10 minuten doorkoken en ga met een afwaskwast met zachte haren over de bodem. Je zult zien dat de aangekoekte resten makkelijk los komen. Je kunt daarna het water weg gooien en de rest van de pan afwassen.

Een andere optie om je fonduepan schoon te maken is om deze, voordat je de kaas erin doet, in te smeren met een teentje knoflook. Daardoor krijgt niet alleen je fondue een heerlijke smaak, het voorkomt ook dat de kaas aan de randen vastplakt.

Beste manier om een fonduepan schoon te maken

Ondanks dat het een heel vervelend werkje is, is het wel de beste optie om je fonduepan meteen nadat iedereen klaar is met eten schoon te maken. Op die manier krijgt de kaas geen kans om aan te gaan koeken en kun je de resten veel gemakkelijker verwijderen. Natuurlijk is dit even een vervelend klusje, zeker als je helemaal vol gegeten bent maar neem van ons aan dat het je een hoop schrobben en irritatie scheelt. Als je de discipline hebt om dit meteen na het eten te doen, kun je gebruik maken van een hele makkelijke methode.

Laat de pan vollopen met ijskoud water en een paar druppels afwasmiddel. Laat dit even een half uurtje staan. Door de kou van het water stollen de kaasresten. Na een half uurtje kun je het water weggooien en met wat keukenpapier de laatste kaasresten weghalen. Daarna was je de pan even af en is deze weer zo goed als nieuw. De beste manier om je kaasfonduepan schoon te maken is dus simpeler dan je in eerste instantie zou denken.

Bekijk hier hoe je een kaasfondue maakt


Top Fonduepan aanbiedingen


Top Allesreiniger aanbiedingen


Gerelateerde pagina's