Geüpdatet: 29 Februari 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe reinig ik mijn scheerapparaat?

18 Juni 2018

Het reinigen van je scheerapparaat is heel belangrijk. Dit is niet alleen hygiƫnischer, maar ook belangrijk om je mesjes langer scherp te houden. Door het reinigen van je scheerapparaat zul je je veel prettiger kunnen scheren. Veel mensen vragen zich af hoe je het beste een scheerapparaat kunt reinigen en of je een zelfreinigend scheerapparaat ook schoon moet maken. Wij geven je het antwoord op deze vragen.

Scheerapparaat schoonmaken

De manier waarop je het beste je scheerapparaat kunt schoonmaken, hangt af van het type apparaat dat je hebt. Een scheerapparaat dat droog gereinigd moet worden, zijn voorzien van een speciaal borsteltje waarmee je de scheerkop kunt reinigen. De meeste moderne elektrische scheerapparaten kun je echter onder de kraan afspoelen. Dit is een snellere en grondigere methode.

Het is belangrijk om alle haartjes en huidschilfers van de scheerkoppen en het frame te verwijderen. Dit kan met een klein borsteltje of een penseeltje. Hiervoor is het handig om alle delen die je kunt demonteren ook daadwerkelijk los te maken van het apparaat. Eventueel (als het apparaat hiertegen kan) kun je wat heet water en wat sop gebruiken, mits je de onderdelen weer droog maakt als je het apparaat weer in elkaar zet.

Hoe vaak het scheerapparaat reinigen?

Daarnaast zijn er de zelfreinigende scheerapparaten. Hoewel deze scheerapparaten zijn voorzien van een schoonmaakstation met vloeistof, is het zeker wel raadzaam om deze ook met de hand regelmatig schoon te maken. Dit om de kans op invloed van bacteriƫn op je huid te verminderen en om ervoor te zorgen dat het scheerapparaat goed blijft werken. Het is aan te raden om het scheerapparaat na iedere twee of drie scheerbeurten te reinigen.

Scheerapparaat schoonmaken, bekijk hier:


Top Scheerapparaat aanbiedingen


Top Scheerschuim aanbiedingen


Top Scheermesjes aanbiedingen


Gerelateerde pagina's