Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat je moet weten voordat je een hangstoel koopt

04 December 2018

Een hangmat kennen we inmiddels natuurlijk allemaal, maar een hangstoel is toch nog nét iets minder bekend. Toch komt hier langzaam maar zeker verandering in. Tijd dus om eens te bekijken wat je allemaal moet weten voordat je een hangstoel koopt.

Een hangstoel op het balkon, in de tuin in een vakantiehuisje en tegenwoordig zelfs in je woonkamer, een hangstoel kan overal!

Wat is een hangstoel

De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Het is een stoel die je op iedere willekeurige plek kunt ophangen. Je zoekt dus gewoon een mooi plekje in huis, waar je ruimte hebt, en je hangt de hangstoel op! Langzaam maar zeker is de hangstoel bezig aan populariteit te winnen en een rage te worden. Het is natuurlijk een zeer opvallend item in een interieur. Waar een aantal jaar geleden de hangstoel vooral buiten werd opgehangen, zie je deze ook steeds vaker in woonkamers terug. Niet verwonderlijk natuurlijk aangezien een hangstoel een heerlijke plek om te relaxen is.

Wat voor soorten hangstoelen zijn er

Hangstoelen heb je inmiddels in allerlei soorten en maten. Eigenlijk voor ieder budget en voor ieder interieur is er tegenwoordig wel een hangstoel te vinden. Waar ze een aantal jaar geleden vrij prijzig waren, heb je nu voor een paar tientjes al een fijne hangstoel. Er zijn stoffen hangstoelen verkrijgbaar die eigenlijk als een soort zak om je heen vouwen, maar ook hangstoelen van robuust rotan of gevlochten kunststof, bijvoorbeeld in de vorm van een ei.

Doordat er tegenwoordig hangstoelen met een standaard verkrijgbaar zijn hoef je, als je besluit om deze binnen op te hangen, geen gaten meer in het plafond te boren. Je zet de standaard op de door jouw uitgekozen plek neer, haakt je hangstoel erin en genieten maar! Ook een tweepersoons hangstoel behoort tegenwoordig tot de opties.

Hangstoel ophangen aan plafond of boom

Waar je je hangstoel het liefste ophangt is per persoon verschillend. Sommige mensen hebben een veranda en hangen de stoel daar aan op, sommige mensen hebben een prachtige tuin met een grote boom en kunnen de stoel aan één van de takken ophangen.

Let tijdens het ophangen goed op de hoogte. De stoel moet op een hoogte van ongeveer 2,20 – 2,30 meter hangen. Daarbij hangt deze ongeveer 40 centimeter boven de grond. Dat is belangrijk, omdat een hangstoel nog ongeveer 10% uitrekt wanneer je gaat zitten. Je wilt natuurlijk niet op de grond zitten!

Standaard

Mocht je liever binnen willen genieten van je hangstoel dan kun je deze natuurlijk ook aan het plafond bevestigen. Veel mensen vinden een gat boren in het plafond echter niet zo’n heel geslaagd idee. Eén van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van hangstoelen is de hangstoel met standaard.

De standaard is gemaakt van aluminium of hout waarbij het houten frame vaak meer gewicht kan dragen dan het aluminium frame. Aan het frame kun je een hangstoel in de vorm van een ei hangen en deze kun je vullen met heerlijke kussens of een schapenvacht. Het handige van deze versie hangstoelen is dat ze voor zowel binnen als buiten gebruik geschikt zijn. Zodra de zon begint te schijnen verplaats je de stoel binnen no-time naar buiten!

Bekijk hier hoe je zelf een hangstoel kan maken


Top Hangstoel aanbiedingen


Top Hangmat aanbiedingen


Gerelateerde pagina's