Geüpdatet: 14 Juni 2021

Dagaanbiedingen blog

Wat is voor mij het juiste scheermesje?

09 Januari 2018

Er is een zeer veelzijdig aanbod van scheermesjes op de markt. Ieder zichzelf respecterend merk lanceert met grote regelmaat weer nieuwere uitvoeringen van scheermesjes die al in het verleden als beste werden aangeprezen. De vraag is dan ook wat het beste scheermesje is. In dit artikel vind je hulp en informatie bij het kiezen van het juiste scheermesje.

De ontwikkelingen in de branche van scheerartikelen gaan snel. Met grote regelmaat worden noviteiten geïntroduceerd waarbij de lat van “het beste resultaat” wéér hoger wordt gelegd en waar nieuwe standaarden in het “het meeste scheer gemak” en “het prettigste scheercomfort” worden neergezet.

Scheren met scheermesjes

De ontwikkeling van het scheermes

Het scheermesje wordt al heel lang gebruikt om ons gezicht te ontdoen van overtollige beharing. Deze markt kwam in een stroomversnelling met de introductie van de scheersystemen met een tweede mesje in de houder. Dit was een flinke vooruitgang ten opzichte van het enkele scheermes van weleer. De scheer prestaties werden hiermee sterk verbeterd, het comfort volgde in een later stadium toen er echt aandacht werd besteedt aan de beleving van het scheren. Deze periode, rond 1998, was het startsein voor veel fabrikanten om in de markt van het scheercomfort te springen. Het “natte scheren” nam toe, het elektrisch scheren verloor veel terrein. De moderne scheersystemen zijn voorzien van meerdere mesjes aan de voorkant en precisie mesjes die de vorm van je huid nauwkeurig volgen.

Is het goed om voor zoveel mogelijk mesjes te kiezen?

Als je kiest voor een scheerapparaat met meerdere mesjes, vergroot je de oppervlakte waarmee je contact maakt met de huid. Het “werk” wordt verdeeld over meerdere mesjes. De druk op je huid wordt minder, je gebruikt een vorm van plateautje in plaats van een smalle oppervlakte. Je zult dus minder irritatie ervaren na een scheerbeurt. Hoe meer mesjes, hoe beter (inderdaad) de scheer beleving zal zijn en hoe comfortabeler je het scheren zult ervaren. Je zult jezelf dus ook minder snijden met een geavanceerd scheerapparaat.

Het juiste scheermesje is een persoonlijke keuze

De keuze voor een goed scheermesje dat bij jou past is een erg persoonlijke keuze. Dit is afhankelijk van jouw huidtype en ook jouw persoonlijke scheer beleving. Het beste is om zeker een aantal merken uit te proberen en dan te kiezen voor scheersystemen met meerdere (minimaal 4) mesjes. Veel mannen zijn erg merkentrouw wat betreft scheermesjes. Vaak springt er één merk uit waarmee je het comfortabelste scheert. Dit ervaar je meestal niet in één scheerbeurt. Er zijn (voordelige) mesjes die nieuw zeer scherp zijn maar vaak snel in scherpte afnemen. Veel van deze mesjes snijden te diep waardoor je jezelf snijdt en vervelende, geïrriteerde plekken gaat krijgen. In dit geval zul je merken dat je langer doet met een iets duurdere aankoop.

Daarbij moet je ook kijken naar je huidtype. Hier kom je vooral achter als ervaringsdeskundige. Zeker als je merkt dat je huid erg reageert (irritaties) op het scheren, door bijvoorbeeld rode uitslag, is het verstandig om te kiezen voor een geavanceerd scheersysteem dat meerdere mesjes heeft en de huidlijnen goed volgt. Daarnaast kan je kiezen voor een (sensitive) scheergel of scheerschuim met een beschermende en verzachtende werking. Dit is bepalend voor het scheerresultaat.

Scheerschuim, scheergel, scheerolie of scheercrème gebruiken?

Ook de juiste keuze tussen een scheerschuim, scheergel, scheerolie of scheercrème is zeer persoonlijk. Vooral in het geval van een gevoelige huid of stugge baardharen is dit zeer belangrijk omdat de ingrediënten van het scheerproduct ervoor zorgen dat het scheren makkelijker en prettiger wordt. Het maakt de baardharen wat zachter waardoor het mesje minder moeite hoeft te doen om het af te scheren. Daarnaast zorgt het voor een beschermende laag op de huid zodat het mesje wat minder contact maakt en dus de huid minder kan beschadigen.

Voor een stugge baard kun je beter geen scheerschuim kiezen. Scheerschuim biedt weinig bescherming maar is wel het voordeligste van de drie scheerproducten. De keuze voor scheerschuim is wel goed als je een makkelijke baardgroei hebt en geen gevoelige huid. Als je dit wel hebt, kun je beter voor de frissere scheergel kiezen. De gel brengt immers een wat dikkere beschermlaag op het gezicht aan maar maakt de baardharen overigens niet veel zachter dan het schuim. Hiervoor moet je echt olie hebben. Dit is hier speciaal voor bestemd. Scheerolie is eigenlijk een (relatief prijzige) toevoeging op de schuim of de gel. Voor een gevoelige huid in combinatie met een stugge baardgroei is scheercrème de beste oplossing. Je hebt geen scheerolie nodig als je scheercrème gebruikt door de haar verzachtende ingrediënten in dit scheerproduct. Scheercrème heeft de beste beschermende werking doordat het een dikkere beschermende laag vormt. Een optimale scheerbeleving is de combinatie tussen het juiste scheermes en het juiste scheerproduct.

Top Scheermesjes aanbiedingen


Top Scheerschuim aanbiedingen


Top Scheerapparaat aanbiedingen


Gerelateerde pagina's