Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een kruimeldief?

18 Juni 2018

Een kruimeldief is een snoerloze handstofzuiger. Deze machine is eigenlijk bedoeld voor kleine klusjes waar je niet meteen je grote stofzuiger voor wilt pakken. Je zuigt er onder andere kruimels, huisdierhaar, glasscherven en in sommige gevallen zelfs vloeistof mee op. Een kruimeldief is dan ook vooral ideaal voor plekken waar je met de grote stofzuiger minder goed bij kan of plaatsen waar je niet over stroom beschikt. Maar tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten en maten kruimeldieven op de markt dat je gemakkelijk het overzicht kwijt zou kunnen raken. Wij vertellen je hier precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kruimeldief, zodat je een goede keuze kunt maken.

Waar je een kruimeldief voor kunt gebruiken

Voordat je een kruimeldief aanschaft, is het handig om voor jezelf eens te bedenken waar je een kruimeldief precies voor wilt gaan gebruiken. Wil je er namelijk een kruimeldief waarmee, zoals de naam al zegt, je alleen kruimels mee kunt opzuigen of is het de bedoeling dat je dit handige apparaat ook voor droog en groter vuil gaat gebruiken? Als laatste is het verstandig om te bedenken of je er ook vloeistoffen mee op wilt zuigen wat vaak handig is als je een gezin met jonge kinderen hebt waarbij een ongelukje soms in een klein hoekje zit. Je kunt een kruimeldief niet alleen binnenshuis maar bijvoorbeeld ook in auto gebruiken.

Andere zaken om op te letten

Een zinnige vraag die je jezelf daarna kunt stellen, is hoe vaak en hoe lang je verwacht de kruimeldief te gaan gebruiken. Gebruik je deze vaak en lang, of maar zelden en dan ook nog eens vrij kort. Als namelijk het laatste het geval is dan zijn ergonomische overwegingen een stuk minder belangrijk dan in het eerste geval. Ook is het goed om even na te gaan wie, behalve jezelf, ermee zal gaan werken.

 • Eén van de dingen om over na te denken is bijvoorbeeld het gewicht van de kruimeldief. Je moet het apparaat gemakkelijk met één hand vast kunnen houden en gebruiken. Bij mensen waarbij dit een probleem is, is een licht model (minder dan 1 kilogram) vaak veel geschikter.
 • Kleine wieltjes aan de zuigmond zijn handig, omdat je daarmee de kruimeldief op een oppervlak kunt laten rusten. Je hoeft niet het gehele gewicht te tillen en kunt zo gemakkelijker de kruimeldief heen en weer laten bewegen. Een extra voordeel is dat het oppervlak zo wordt beschermd tegen stoten en krassen.
 • Daarnaast kun je denken aan de knoppen en bediening. Bij sommige uitvoeringen moet je een knop ingedrukt houden, terwijl je zuigt. Dat is niet altijd even handig en voor sommige mensen zelfs erg lastig en vervelend. Andere modellen hebben een turbo knop, voor een tijdelijk extra vermogen, vaak moet je ook deze ingedrukt houden.
 • Sommige kruimeldieven beschikken over een auto aansluiting. Dit is natuurlijk erg handig als je je auto gaat schoon maken. Maar ook voor gebruik in bijvoorbeeld een vrachtwagen of camper is dat een erg praktische eigenschap.
 • Kan het basisstation aan de wand kan worden bevestigd? In de meeste gevallen kan dat wel, maar het is wel verstandig om het voor aanschaf even na te gaan.
 • Als je een stofallergie hebt is het een goed idee om na te gaan over hoeveel filters de kruimeldief die je op het oog hebt beschikt. Net als in een stofzuiger zitten in de meeste kruimeldieven namelijk één of meerdere filters. Hiermee wordt de lucht die het apparaat verlaat schoon gefilterd. Hoe meer en hoe beter, hoe prettiger in gebruik. Zeker als je allergisch bent.
 • Sommige (vaak wat duurdere) modellen worden net als bij stofzuigers met verschillende accessoires geleverd. Denk hierbij aan verschillende zuigmonden, zoals een borstelzuigmond (handig voor meubilair) of een spleetzuigmond (stof opzuigen uit kieren en spleten) of andere opzetstukken. Heb je deze daadwerkelijk nodig of volstaat bijvoorbeeld een model zonder alle extra’s ook? Deze laatste opties zijn vaak voordeliger.
 • Onderzoek kruimeldief. bekijk hier:


  Top Kruimeldief aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's