Geüpdatet: 17 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Tips voor het gebruiken van een voedingskussen!

07 Februari 2019

Een voedingskussen, hoewel de naam doet vermoeden dat dit kussen alleen gebruikt wordt tijdens het voeden van je kindje, is dit zeker niet het geval. Al voordat de baby geboren is, wordt het voedingskussen vaak volop gebruikt. Een voedingskussen wordt vooral gebruikt om een betere slaaphouding te vinden tijdens de zwangerschap. Het voeden van je eigen lichaam dus. Wij geven je een aantal tips voor het gebruiken van een voedingskussen.

Waarom een voedingskussen

Het voedingskussen is een ideaal hulpmiddel tijdens het voeden van de baby. In het begin is het geven van (borst)voeding niet bij elke baby even makkelijk. Doordat je dan lang in dezelfde positie zit, kan dit leiden tot kramp en pijn in de nek, rug of schouders. Met een voedingskussen zit je veel meer ontspannen doordat het kussen je onderarm en je kindje ondersteunt. Zeker als je vaker op een dag moet voeden, wat in de eerste levensmaanden van je kindje natuurlijk het geval is, is een voedingskussen ideaal. Jouw baby heeft daardoor alle tijd om te drinken en dat is natuurlijk ook prettig voor de moeder.

Tips voor het gebruiken van een voedingskussen.

Niet alleen tijdens het voeden is een voedingskussen een uitkomst. Tijdens de zwangerschap kan je groeiende buik namelijk flink in de weg zitten. Dit kan zeker het geval zijn tijdens het einde van de zwangerschap. Een veel voorkomende klacht van zwangere vrouwen is dat ze nogal beroerd slapen. Vaak hebben zij last van hun rug, benen, heupen en buik. Ze houden veel vocht vast en hebben last van brandend maagzuur gedurende de nacht. Een prettige slaaphouding is vaak dan ook erg lastig te vinden.

Een voedingskussen is dan ook in deze periode een prima uitkomst. Deze biedt niet alleen ondersteuning tijdens het voeden maar ook voor je lichaam tijdens je zwangerschap. Een zwangerschapskussen zorgt namelijk dat jouw lichaam op de juiste plaatsen ondersteunt wordt en neemt daardoor een natuurlijke houding tijdens het slapen aan. Dat scheelt een hoop pijn en narigheid. Door je bovenste been op het kussen te leggen ontlast je je bekken en onderrug, wat veel klachten kan schelen.

Ook als je heerlijk op de bank of op bed ligt om te rusten en wat tv te kijken, kan het voedingskussen een uitkomst zijn. Leg het kussen in je knieholtes zodat je wat ontspannener kunt liggen.

Als je veel ’s nachts veel last hebt van krampen in je benen, kun je deze door middel van een voedingskussen wat hoger leggen. De kramp zal zo een stuk minder worden.

Ook als je kindje eenmaal geboren is, komt een voedingskussen flink van pas en zeker niet alleen tijdens het voeden. Je kunt je kindje namelijk na het voeden met het hoofdje en ruggetje op het kussen in de box leggen. Zo ligt het hoofdje wat hoger wat het spugen wat kan verminderen.

Als baby’tjes ontdekken dat ze om kunnen rollen is een voedingskussen ideaal om de bewegingsvrijheid iets in te perken. Een voedingskussen kan zo voorkomen dat je kindje van het bed of de bank afrolt. Natuurlijk laat je je kindje nooit zonder toezicht, maar het is toch een veilig idee zo’n voedingskussen.

Als je kindje iets groter wordt en gaat zitten lukt dit natuurlijk niet in één keer. Plaats het voedingskussen achter en een beetje om je kindje heen zodat hij of zij bij het omvallen een zachte landing maakt.

Bekijk hier waar je een voedingskussen allemaal voor kunt gebruiken
Gerelateerde pagina's