Geüpdatet: 24 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Waarom moet je aftershave gebruiken?

04 Maart 2019

Een goede scheerbeurt eindigt altijd met aftershave en dat terwijl veel mannen niet eens weten hoezo ze dit product eigenlijk gebruiken en of het noodzakelijk is om het te gebruiken. Waarom moet je aftershave gebruiken? Is dat alleen om lekker te ruiken of zijn er nog andere redenen? Wij gaan het je in deze blog vertellen.

Wat is aftershave

Aftershave wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt. Het is een middel dat je na een flinke scheerbeurt op je gezicht kunt smeren. Het sluit de poriën die tijden het scheren open zijn gaan staan en voorkomt zo dat er bacteriën en andere viezigheid in deze openstaande poriën kunnen dringen waardoor er pukkels en andere ontstekingen en infecties in je gezicht kunnen ontstaan. Daarom bestaat een aftershave vaak uit drie belangrijke bestanddelen: ontsmettingsmiddel zoals pure alcohol, verzorgende ingrediënten en parfum.

Waarom moet je aftershave gebruiken?

Tijdens een scheerbeurt snij je niet alleen de haren op je gezicht af, je verwijderd ook meteen alle dode huidcellen en andere oneffenheden op je gezicht. Hierdoor komt de zachte kwetsbare huid aan de oppervlakte en is deze gevoelig voor uitdroging. Daarnaast ontstaan er door het scheren altijd hele microscopisch kleine wondjes die met het blote oog niet zichtbaar zijn (tenzij je je tijdens het scheren natuurlijk flink snijdt). In deze microwondjes kunnen zeep of scheerschuimresten achterblijven en ook is het een prima plaats voor ingegroeide baardharen. Je huid raakt hier lichtelijk door gestrest.

Daarom is het belangrijk om te zorgen dat de huid na de scheerbeurt goed verzorgd achterblijft. Dat kun je doen door middel van aftershave. Vroeger werd hier een vloeibare aftershave voor gebruikt, op basis van alcohol en veel parfum. De alcohol zorgt voor de ontsmetting van de huid en het sluiten van de poriën. Het nadeel hiervan was dat de alcohol de huid ook ontzettend uitdroogt. Niet de ideale match dus.

Daarom zijn er tegenwoordig ook aftershaves in de vorm van een balsem, een lotion of een crème. Deze sluiten niet alleen de openstaande poriën ze verzorgen en ontspannen de huid ook nog eens na een flinke scheerbeurt. Vooral tijdens koude of hele hete, droge dagen kan dit erg prettig zijn.

Een bijkomend voordeel is dat een aftershave vaak ook nog eens lekker ruikt, en zeg nou zelf wie wil dat nou niet…..

Bekijk hier 3 mythes over aftershave


Top Aftershave aanbiedingen


Top Scheermesjes aanbiedingen


Gerelateerde pagina's