Geüpdatet: 19 Juli 2024

Aftershave aanbieding kopen?

Tot 65% korting op alle Aftershaves

Aftershave is een product dat je ná het scheren kunt gebruiken. Niet alleen om lekker te ruiken maar ook om je poriën na het scheren te sluiten zodat er geen bacteriën in kunnen kruipen en er geen ingegroeide baardharen kunnen ontstaan. Scheren is namelijk een belastende activiteit voor de huid. De huid op het gezicht is erg gevoelig en scheren zorgt er voor dat deze uitdroogt, gaat irriteren na een scheerbeurt of dat er haartjes ingroeien. Daarnaast is het haast onoverkomelijk dat je jezelf tijdens het scheren een keer snijdt. Aftershave wordt gebruikt om na het scheren de poriën weer te sluiten en de huid weer enigszins tot rust te laten komen. Een aftershave zal de huid kalmeren en voorkomt een rode geïrriteerde huid met bultjes ontstaat.

Aftershave is er in een lotion, in een balsem en in een gel. Een lotion is de meest vloeibare vorm en lijkt op een Eau de Cologne van vroeger. Het bestaat uit water, geurstoffen en alcohol en heeft weinig tot geen verzorgend effect. Aftershave balsem is verkrijgbaar met en zonder alcohol en met wat vettige verzorgende bestanddelen zodat je huid na het scheren gekalmeerd en gevoed wordt waardoor deze niet uitdroogt. De aftershave gel of crème is eigenlijk de dikte vorm van aftershave en dit geeft de gehele dag een beschermend laagje over de huid. Het verzorgt de huid dus goed en beschermt tegen invloeden van buitenaf maar deze gels hebben vaak geen ontsmettende werking waardoor eventuele bacteriën vlak na het scheren dus volop kan krijgen om in de pas geschoren huid te drinken en pukkels en andere oneffenheden veroorzaken.

Heb je een normale huid kun je gerust een keuze maken uit al bovenstaande producten. Heb je echter een droge huid kun je het beste kiezen voor de aftershave balsems en de vochtinbrengende crèmes het beste. Let wel goed op de ingrediënten en gebruik bij voorkeur een aftershave balsem of crème zonder alcohol. Alcohol droogt namelijk de huid uit. Heb je een vette huid, deze is te herkennen aan grote poriën en een glanzend uiterlijk, bovendien is de huid gevoelig voor mee-eters, puistjes en huid onzuiverheden, dan kun je het beste kiezen voor een aftershave op basis van alcohol. Dit heeft een desinfecterende werking en zorgt er zo voor dat de poriën niet verstopt raken.

Lees meer
Filter direct op merk: Brut

Filteren
Merken  
Axe

Toon alle merken


Prijs
€ 0 tot € 5
€ 5 tot € 10
€ 10 tot € 20
€ 20 tot € 50
€ 50 tot € 100+
 
Uitgelicht
Calvin Klein Eternity Men after shave - 100 ml
€53.00
€31.80
Laad meer aftershave aanbiedingen