Geüpdatet: 22 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Kies de juiste boxershort

09 Januari 2018

"Kleren maken de man" en dat gaat tot en met de boxershort aan toe. Je kleding moet lekker en comfortabel zitten om je er helemaal goed in te voelen. Kies dus de juiste boxershort! Niets is zo vervelend als ondergoed dat niet prettig zit. Deze keuze gaat wel verder dan het merk wat op de rand van de boxershort staat. Een juiste boxershort hangt af van de pasvorm, de juiste maat, het materiaal en natuurlijk de kwaliteit.

Boxershorts zijn op veel plaatsen en in veel uitvoeringen te koop. Je kunt hiervoor naar de markt of en voordelige textiel super, maar je kunt ook een duurdere design boxershort kopen bij een gespecialiseerde store. Je ondergoed moet passen bij je stijl en natuurlijk bij je postuur om een optimale pasvorm en draagcomfort te garanderen. Bij ondergoed voor mannen wordt snel over boxershorts gepraat, maar dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend. Boxershorts worden het meest gebruikt maar mannen met stevige bovenbenen geven ook graag de voorkeur aan een slip. Dit is een meer klassieke onderbroek die te herkennen is aan de “y-vorm”. Deze onderbroeken staan bekend om de goede ondersteuning.

Vragen over ondergoed

Welke boxershort zit het prettigst?

Mannen die deze klassieke onderbroek niet prettig vinden komen al snel uit bij een boxershort, waarin veel keuzes te maken zijn. Een boxer met een korte pijp heeft het meest weg van de traditionele slip. Het is een vrij simpele uitvoering die prettig om de heupen valt. Het voordeel van dit model dat deze iets lager om de heupen zit als andere modellen, iets wat bijzonder prettig is voor mannen met dunne benen. Voor de meeste mannen zit de traditionele onderbroek het prettigst. Deze zijn meer ademend en geschikt voor elk postuur. Het nadeel is echter wel dat de stof wat omhoog kan kruipen, hetgeen deze boxershort weer niet prettig maakt onder een strakke broek in tegenstelling tot de andere modellen. Een boxershort met lange pijpen komt wat lengte betreft precies tussen de bovengenoemde boxershorts in maar komt tot dichter bij de knieën. Het model rust met de tailleband prettig op de heupen en is dus een lager model (als een hipster) waardoor deze boxershort prima geschikt is voor de iets forsere man.

De maatvoering in boxershorts

Vanzelfsprekend is de maat in combinatie met de pasvorm van belang om te borgen dat het ondergoed prettig zit. Een te kleine maat kan afknellen (dat is als man echt niet prettig), opkruipen en sneller slijten. Een te grote boxershort zorgt niet voor de juiste ondersteuning en dat zit bij de gemiddelde man ook niet plezierig. Het beste is om de maat van de spijkerbroek als leidraad te houden.

De maten van boxershorts zijn onderverdeeld in Small, Medium, Large, Extra Large en Extra Extra Lange. Dit is te vergelijken met de respectievelijke confectiematen 48 (S), 50 (M), 52 (L), 54 (XL) en 56 (XXL) en inch spijkerbroekmaten 28 (S), 3030 (M), 3232 (L), 3434 (XL), 3636 en 38 (XXL).

Welk materiaal is prettig voor een boxershort?

Een prettige boxershort geeft prima ondersteuning, is ademend en geeft dus comfort. Hierbij is de materiaalkeuze erg belangrijk. De meeste boxershorts zijn van katoen. Deze stof is immers ademend, zacht en voelt prettig aan. Deze stof is echter niet rekbaar. Er zijn ook mannen die juist bewust voor een andere stof kiezen die ook duurzaam, ademend en warmtegevoelig is. Mannen die veel in beweging zijn geven vaker de voorkeur aan jersey (microfiber). Dit is een zachte stof met wel een natuurlijke stretch wat vocht afvoert en dus de huid droger houdt. Het is dus een elastische stof die dan ook beter in model blijft zitten. Mesh is door de lichte en ademende structuur een stof die veel gebruikt wordt voor sportieve doeleinden. Sporters kiezen vaak voor slips en shorts met korte pijpjes om een optimale bewegingsvrijheid te garanderen. De structuur van katoen houdt immers vocht vast, wat vervelend en koud kan aanvoelen bij het sporten.

Boxershorts en slips zijn dus te verkrijgen in een veelvuldigheid aan uitvoeringen en designs. De liefhebber van prints op een short moet overigens goed overwegen of katoen wel de beste keuze is. Deze stof is niet kleurvast en kan vervagen na diverse wasbeurten. Voor iedere man is er wel het juiste ondergoed te vinden dat uitstekend te combineren is met de geschikte sokken en ondershirt om de ondermode compleet te maken.

Top Boxershort aanbiedingen


Gerelateerde pagina's