Geüpdatet: 18 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Mijn kledingkast ruikt muf, wat nu?

12 September 2018

Nadat je je was gewassen en gedroogd hebt, leg je deze vaak zo snel mogelijk in de kast om op die manier de lekkere wasmiddel geur vast te houden. Het kan echter wel eens gebeuren dat op het moment je je kast open doet, je een vieze muffe lucht tegemoet komt. Een muffe geur in je kledingkast is niet alleen vervelend als je de kast open doet, maar op den duur trekt zo’n muffe geur vaak ook in je kleding. Dat is iets waar je natuurlijk helemáál niet op zit te wachten. In dit artikel vertellen wij je wat je tegen een muffe kledingkast kunt doen.

Niet te lang in de wasmachine laten zitten

Kleding die je net gewassen hebt moet je zo snel mogelijk uit hangen. Als je dit namelijk niet doet, is de kans groot dat je was gaat stinken. Wat veel mensen doen is de wasmachine ‘s ochtends aanzetten voordat je gaat werken en pas ‘s avonds je was ophangen als je thuis komt. Dit is vragen om een muffe lucht. Bij het openmaken van de wasmachine komt je dan al een zure muffe lucht tegemoet. De enige manier om van deze nare geur af te komen is de was opnieuw te wassen. Doe je dit niet dan ruikt niet alleen je kleding zuur en muf, maar uiteindelijk ook je kledingkast.

Alleen écht droge kleding in de kast

Wat ook belangrijk is, is dat je kleding volledig droog is als het de kast in gaat. Let er hierbij ook op dat het boord, de kraag, de gulp en de zakken goed droog zijn. Als dit namelijk niet het geval is, zal je kleding gegarandeerd muf gaan ruiken in je kast. Uiteindelijk zal ook de kast zelf deze geur aannemen. Hou er rekening mee dat spijkerbroeken en andere dikke stoffen vaak wat langer nodig hebben om volledig te drogen. Je kunt deze dus het beste wat langer aan de waslijn laten hangen om er zeker van te zijn dat ook deze kledingstukken kurkdroog de kast in gaan.

Geurzakjes

Er zijn tegenwoordig speciale geurzakjes of zakjes met lavendel verkrijgbaar. Als je zo’n geurzakje in je kledingkast hangt of legt, gaat je kast er heerlijk van ruiken. Leg zo’n zakje niet direct op je kleding, maar zet het bijvoorbeeld tegen de achterkant van de kast of hang het op een kledinghanger. Een andere optie is om een pantykousje te vullen met wasmiddel en dit in je kast te hangen. Ook dit zorgt voor een heerlijke geur in de kast.

Hang je kledingkast niet te vol

Als je veel kleding in je kledingkast hebt, zul je niet regelmatig alles dragen. Het probleem is dan dat kleding niet goed kan ventileren omdat alles strak tegen elkaar hangt. Uiteindelijk zullen de kledingstukken die je minder vaak draagt wél muf gaan ruiken. Zorg er dus voor dat je kledingkast niet te vol is en dat je de kleding die je hebt regelmatig draagt. Zo wordt de kleding ook regelmatig gewassen en voorkom je muffe luchtjes.

Laat de kledingkast zo nu en dan ook eens lekker doorluchten. Zet de kast op een kier en het liefste nog helemaal open en doe hetzelfde met een raam. Zo waait er zo nu en dan even een frisse wind door je kast wat de kans op muffe luchtjes aanzienlijk doet afnemen. De muffe geur kan eruit en de kast kan eens even goed doordrogen.

Bekijk hier hoe je de muffe lucht uit een houten kast haalt


Top Kledingkast aanbiedingen


Gerelateerde pagina's