Geüpdatet: 5 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Welke sneakers passen het best bij mij?

04 April 2019

De sneaker is misschien wel de meest gedragen schoensoort in de wereld. Veel mensen vragen zich echter af, welke sneaker het best bij hun past. Er zijn er namelijk zo veel sneakers op de markt dat je door de bomen het bos vaak niet meer ziet. Tegenwoordig zijn sneakers niet zo maar een paar schoenen. Dit is echt een fashion artikel geworden. Je kunt ze zien als een statement. Sneakers zijn inmiddels zo populair dat er maar weinig mensen zijn die niet er niet een paar van in de kast hebben staan.

Waarom sneakers

Zo af en toe kunnen je voeten wel wat rust gebruiken, maar om nou met je pantoffels over straat te gaan als je met vermoeide voeten toch even naar de winkel moet (of als je wilt gaan shoppen) is misschien niet zo’n heel goed idee. Sneakers zijn dan een uitkomst. Ze voelen en lopen als pantoffel. Je voelt bijna niet dat je ze aan hebt en je kunt er de hele dag op voort. Een ander voordeel van sneakers is dat ze er goed uit zien en bij bijna iedere outfit passen. Sneakers mogen dus gewoon niet in je schoenencollectie ontbreken.

Sneakers zijn er in talloze kleuren, materialen, stijlen en prijsklassen. Het allergrootste pluspunt van sneakers is dus misschien wel dat ze voor iedereen verkrijgbaar zijn! Ga je binnenkort een nieuw paar aanschaffen? Doe dit dan wel aan het einde van de dag. Je voeten zijn tegen die tijd op zijn dikst door het staan en lopen. Hierdoor voorkom je dat je te krappe schoenen koopt. Omdat de meeste mensen geen twee exact gelijke voeten hebben, is het ook altijd aan te raden om beide schoenen te passen.

Welke sneakers passen het beste bij mij

Hoewel je sneakers het hele jaar door kunt dragen, begint het 'sneakerseizoen' vanaf maart weer. Bij het aanschaffen van sneakers is het belangrijk dat je let op de pasvorm. Zo moeten je tenen goed de ruimte krijgen. Bij pumps kan het nog wel eens gebeuren dat je aan de zijkant van je schoen een knobbel door het materiaal ziet verschijnen, dit is dan een teken dat je schoenen te smal zijn. Sneakers hebben dit veel minder. Doordat de meeste sneakers een ronde neus hebben, voorkom je dat je tenen klem komen te zitten. Je voeten zullen je dankbaar zijn.

Sneakers zijn in de meeste gevallen voorzien van een stroeve zool met een goed profiel. Dit zorgt voor een goede grip en hierdoor sta je stevig op de grond. De vaak dikkere zolen van sneakers zorgen ook voor een goede schokabsorptie tijdens het lopen. De plekken waar je sneakers juist goed moeten aansluiten zijn de wreef (bovenop de voet) en de hiel. Doordat sneakers in de meeste gevallen voorzien zijn van een vetersluiting, kun je ze zo strak of los maken als je zelf wilt. Zo voorkom je dat je gaat schuiven in de schoen en er blaren ontstaan. Doordat sneakers flexibel zijn bewegen ze goed mee met de voet. Dit zorgt voor een goede spierontwikkeling en voorkomt vervelende drukpunten.

Welke sneaker het beste bij je past, is voor iedereen verschillend. Het is maar net wat jij het leukste vindt staan en waar je het lekkerste op loopt. Sneakers passen zo goed als bij iedere outfit, van een spijkerbroek, to een rok en zelfs onder een pak. Kortom een sneaker kan altijd!

Bekijk hier hoe je je sneakers kunt stylen!


Top Heren sneaker aanbiedingen


Top Dames sneaker aanbiedingen


Gerelateerde pagina's