Geüpdatet: 3 Juni 2023

Dagaanbiedingen blog

Hoe moet je een jacuzzi onderhouden?

27 November 2018

Het is zo ver: er staat eindelijk een geweldige jacuzzi in de tuin. Maar hoe zorg je ervoor dat deze jacuzzi mooi schoon blijft zodat je er lang plezier van kan beleven. Veel van de klusjes die bij het onderhoud komen kijken kan je zelf uitvoeren, welke klusjes dat precies zijn gaan we je hier verder uitleggen.

Bij een opblaasjacuzzi worden standaard twee filters meegeleverd. Deze filter dien je iedere week te verwisselen zodat je de andere filter goed schoon kan maken. Daarnaast is het slim om iedere week de binnenzijde van de deksel van de jacuzzi schoon te maken met allesreiniger. Maak hierbij ook gelijk de rand van de jacuzzi schoon die boven het water uitsteekt. Hierdoor voorkom je dat er algen gaan groeien en er een vieze groene rand om het water ontstaat. Als je bovenstaande klusjes wekelijks herhaalt, is het reinigen van je jacuzzi een makkie en ben je binnen een paar minuten klaar.

Naast het schoonmaken van de binnenkant, is het belangrijk om ook de buitenkant van de jacuzzi regelmatig schoon te maken. Doe dit één keer in de maand om ervoor te zorgen dat de jacuzzi er ook aan de buitenkant mooi uit blijft zien.

Als laatste zijn er ook nog jaarlijkse klusjes die moeten gebeuren. Het is verstandig om het water in de jacuzzi minstens één keer per jaar volledig te verversen. Ook de leidingen moeten dan schoongemaakt worden, hier moet je bacteriedodende reinigingsmiddelen voor gebruiken om te voorkomen dat ziektekiemen zich hier gaan ophopen.

Op zich valt het dus mee hoeveel werk het is om je jacuzzi schoon te houden. Hoe zuiniger je op je jacuzzi bent, des te langer heb je er plezier van!

Bekijk hier hoe je een jacuzzi moet onderhouden


Top Jacuzzi aanbiedingen


Gerelateerde pagina's