Geüpdatet: 5 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Pizzasnijder, de gemakkelijkste manier van een pizza snijden!

17 April 2019

Heb je wel eens gemerkt hoe makkelijk en snel de meest eenvoudige keukengerei werkt? Neem bijvoorbeeld een pizza snijder. Het is een enorme eenvoudige uitvinding waar je als pizzaliefhebber eigenlijk niet zonder kan. Een hommage aan de pizzasnijder.

Hoe snij jij je pizza? Iedereen heeft het wel een geprobeerd, een pizza snijden met mes en vork, omdat er géén alternatief was. Je zult ongetwijfeld hebben gemerkt dat dit in de praktijk niet werkt. Uiteraard zul je de pizza in stukken hebben gekregen en zal de pizza ongetwijfeld gesmaakt hebben, maar zag de pizza er zo smakelijk zoals de pizza opgediend was of leek het meer een Italiaans slagveld?

Wat zijn pizzasnijders?

Hoe eenvoudig en simpel dit bestek ook is, je kunt als pizzaliefhebber niet zonder een pizzasnijder. In tegenstelling tot veel ander bestek soorten die je in je la zult aantreffen gebruik je dit bestek eigenlijk niet om de pizza mee op te eten, maar “slechts” om te snijden. Het bestek heeft een heft waarop een tandwiel is gemonteerd. Dit schijfje met kartels “rol” je door je pizza om de partjes te snijden.

Hoewel we aangeven dat dit geen bestek is om je pizza te eten, zijn er diverse Italiaanse restaurants die een pizzasnijder en een vork voor je klaar leggen als je een pizza besteld. Een mes is toch overbodig…….

Waarom werkt een pizzasnijder wel en een mes niet?

Het feit dat een pizzasnijder wel werkt en een mes niet, is eenvoudig te verklaren. Een pizzasnijder maakt een roterende beweging in tegenstelling tot een mes. Door de snijdende (heen en weer gaande) beweging van een mes, zullen de ingrediënten op de pizza mee bewegen en verplaatst worden.

De pizzasnijder maakt echter een rollende beweging en baant zich een weg door de ingrediënten. Het verschil zal duidelijk zijn in de uitstraling van de pizza nadat je het in partjes hebt gesneden. Uiteraard zou je kunnen overwegen om de pizzaschaar te gebruiken, maar dat is weer onhandig omdat je de pizza een klein beetje moet optillen om te kunnen knippen. Als de pizza net uit de oven komt is dat best een uitdaging.

De meest nuttige investering als je pizza gaat eten

De conclusie is eenvoudig: een pizzasnijder kost slechts enkele euro’s maar bespaar je een gevecht met van je ronde schijf. Voor het geld hoef je het niet te laten. Deze investering heb je al gewonnen door te zorgen dat de topping van je pizza op z’n plaats blijft liggen en niet over je mooie schone (in het ergste geval) witte tafellaken schuift

.

Wij wensen iedere pizzaliefhebber veel kilometers toe, met de pizzasnijder uiteraard!

Bekijk hier hoe je een pizzsnijder gebruikt


Top Pizzasnijder aanbiedingen


Top Pizzaschep aanbiedingen


Top Pizzasteen aanbiedingen


Gerelateerde pagina's