Geüpdatet: 17 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe moet je een heggenschaar onderhouden?

04 December 2018

Iedereen kent het gezegde wel dat goed gereedschap het halve werk is. Dit is bij een heggenschaar zeker het geval. Het beste resultaat krijg je vanzelfsprekend met tuingereedschap dat goed onderhouden is en een goede kwaliteit heeft. Hoe je een heggenschaar moet onderhouden lees je hier.

Als je een heggenschaar gebruikt hebt, is het heel verstandig om deze direct goed te onderhouden. Hiermee zul je een heggenschaar veel langer kunnen gebruiken. Dit lijkt een cliché maar dat is het zeker niet. Een roestige, botte schaar waarvan de snijbladen slecht van elkaar gaan werkt toch niet prettig?

Tips voor het onderhoud van heggenscharen

Als je prettig met een heggenschaar wilt werken en een mooi strak resultaat wilt realiseren zal je ervoor moeten zorgen dat dit gereedschap goed onderhouden is. De belangrijkste tips voor het onderhoud van heggenscharen lees je hieronder.

Als eerste is het belangrijk dat een heggenschaar scherp is. Als dat niet het geval is zul je veel meer moeite hebben om de takken af te knippen en loop je de kans op rafels aan het uiteinde van de takken. Hiermee beschadig je de takken.

Daarnaast is het goed om de messen goed schoon en droog te houden en af en toe in te smeren met een harsoplosmiddel. Hiermee voorkom je dat je de klus de volgende keer moet uitvoeren met een roestig mes dat erg plakkerig is. Dit werkt niet lekker en dat is vaak te zien in het resultaat.

Je kunt er eventueel voor kiezen om de heggenschaar na het gebruik even te behandelen met ontsmettingsmiddel. Vooral professionele gebruikers doen dit regelmatig als ze werken met ziektegevoelige plantensoorten. Hiermee wordt het overbrengen van ziekten voorkomen. Voor particulier gebruik is deze noodzaak natuurlijk veel minder, maar het kan natuurlijk zeker geen kwaad om te doen! Je wilt er toch alles aan doen om te genieten van een tuin met een mooie uitstraling?!

Bekijk hier hoe je een heggenschaar moet onderhouden


Top Heggenschaar aanbiedingen


Gerelateerde pagina's