Geüpdatet: 2 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe werkt een slaapbank?

03 Januari 2019

Een slaapbank is een perfecte manier om efficiënt met je beschikbare ruimte om te gaan. Overdag is het een comfortabele bank, gedurende de nacht is het een heerlijk bed. Deze metamorfose is binnen een handomdraai gemaakt. We leggen in deze blog uit hoe een slaapbank werkt zodat je dag en nacht gastvrij kunt zijn voor je gasten of hiervan lekker zelf gebruik kunt maken als je niet zoveel ruimte tot je beschikking hebt.

Als je een bedbank gaat uitkiezen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je bepalen of je kiest voor een één- of tweepersoons bed. Daarnaast is de uitvoering en het matras van belang. Als je de slaapbank regelmatig gebruikt, zul je een andere keuze maken dan op het moment dat je dit meubelstuk af en toe uitklapt als een logee een keer blijft slapen. Wat altijd van belang is, is het gebruiksgemak. Een slaapbank moet immers snel in- en uitklapbaar zijn.

Hoe je van een bank een bed maakt (en andersom)

Slaapbanken werken héél eenvoudig. Allereerst neem je alle zitkussens van de slaapbank af. In het frame van het bed zit een metalen handvat of een lus verwerkt. Je kunt de bedbank uitvouwen door deze naar je toe te trekken. Het frame van het bed komt nu uit de zitting van je bank. Je zult met het frame een aantal stappen naar achteren moeten lopen om het frame volledig uit te klappen en op de grond neer te kunnen zetten. Dit zal echter weinig kracht kosten, het frame met de matras is niet zwaar in gewicht. Er zijn slaapbanken waarbij je de elementen van de zijkanten aan elkaar moet vastmaken als extra beveiliging en stabiliteit. Als je dit gedaan hebt kun je het bed verder opmaken met beddengoed en er heerlijk op plaatsnemen. Welterusten!

Als je lekker geslapen hebt, kun je deze handelingen in omgekeerde volgorde uitvoeren zodat je van je bed weer je bank maakt. Als je volledige matras in de zitting van je bank verwerkt is, heeft dat diverse voordelen. Doordat je kussens van je bank niet dezelfde zijn als het matras waarop je slaapt, is er minder kans op vervorming door het intensieve gebruik. Dit is het geval bij de voordelige slaapbanken. Het nadeel van deze “volledige verwerking” is dat het beddengoed géén gelegenheid krijgt om goed te ventileren. Dit is wel even iets om rekening mee te houden.

Bekijk hier hoe een slaapbank werkt


Top Slaapbank aanbiedingen


Gerelateerde pagina's