Geüpdatet: 22 Februari 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe moet je een kattenbak verschonen?

22 November 2018

Veel mensen hebben een hekel aan het verschonen van de kattenbak en weten vaak ook niet zo goed hoe ze dit nou precies moeten doen. Als je de kattenbak niet goed schoon houdt, dan kan dit leiden tot onzindelijkheid van de kat. In deze blog zullen we je uitleggen hoe je het verschonen van de kattenbak het beste aan kan pakken.

De kattenbak moet schoon zijn

Katten zijn van nature erg schone dieren. Ze zoeken het liefst elke keer een nieuw plekje om hun behoefte te doen. Ook zullen katten hun urine of ontlasting in hun eigen leefgebied altijd begraven. Wanneer een kat dit niet doet, hebben ze daar een goede reden voor. Katten hebben een geweldig goede neus en ruiken veel beter dan wij. Zij nemen geuren dus ook veel eerder waar dan wij doen. Wanneer een kat de kattenbak te smerig vind, zullen zij ook op zoek gaan naar een andere plekje om hun behoeften te doen. Volkomen terecht eigenlijk, wij willen ook niet op een vies toilet zitten.

Het goed schoonmaken van de kattenbak betekent dat je dagelijks ontlasting en urine uit de kattenbak moet scheppen als je één kat hebt. Heb je meer katten dan zou je het eigenlijk 2 keer per dag moeten doen. Daarnaast moet je de kattenbakvulling regelmatig volledig verversen. Het is ook belangrijk om één keer in de paar weken de kattenbak volledig uit te soppen. Vergeet de bak niet goed na te spoelen om te voorkomen dat de lucht van het schoonmaakmiddel in de bak blijft hangen. Katten zullen dit niet prettig vinden.

Wat is de beste kattenbakvulling

De beste kattenbakvulling is vooral afhankelijk van de kat. Het belangrijkste is namelijk dat de kat zich op z’n gemak voelt in de kattenbak. Er zijn natuurlijk wel een aantal punten belangrijk:

  • Het grint moet fijn en niet geparfumeerd zijn, katten vinden dit vaak niet fijn. Het is ook belangrijk om niet een te dikke laag grint in de kattenbak te doen.
  • Klontvormende kattenbakvulling is erg makkelijk. Het is namelijk erg makkelijk uit de kattenbak te scheppen waardoor je de kattenbak goed schoon kan houden. Het is niet aan te raden deze kattenbakvulling bij kittens te gebruiken, die krijgen namelijk per ongeluk nog weleens wat grint binnen.
  • Er is ook kattenbakvulling voor milieubewuste mensen. Deze vulling is namelijk gebaseerd op papier of hout. Ook deze zijn tegenwoordig in klontvormende varianten te verkrijgen.
  • Bekijk hier een filmpje over zelfverschonende kattenbakken


    Top Kattenbak aanbiedingen


    Top Kattenbakvulling aanbiedingen    Gerelateerde pagina's