Geüpdatet: 28 November 2022

Dagaanbiedingen blog

Hoe moet je een zitmaaier schoonmaken?

26 April 2019

Een zitmaaier hebben is erg efficiƫnt, maar om ervoor te zorgen dat de zitmaaier goed blijft functioneren moet de zitmaaier ook schoon gemaakt worden. Over het algemeen is het belangrijk dat de zitmaaier schoon is maar, er zijn een aantal delen van de zitmaaier waar wat extra aandacht naartoe moet gaan. We zetten de belangrijkste delen voor je op een rijtje.

 • De onderkant
 • De messen
 • De bouten
 • De olietank
 • Het is erg belangrijk om de onderkant van de zitmaaier schoon te houden. Denk hierbij aan elk gedeelte waar het gras vast kan zitten, de messen, de wielen en de vrije ruimtes tussen de onderdelen. De reden waarom het belangrijk is om de onderkant grondig schoon te maken is vanwege het zuur in het gras. Het zuur wat van het gras afkomt kan er voor zorgen dat bepaalde onderdelen van de zitmaaier beschadigd kunnen worden en kan zelfs leiden tot corrosie en roest. Om dit te voorkomen is het handig om gebruik te maken van hoge druk perslucht. Dit zorgt ervoor dat alles schoon wordt zonder dat het vochtig wordt.

  De messen schoon houden. Ook de messen kunnen beschadigd raken door het zuur van het gras en leiden tot corrosie of roest. Door de roest kan het zijn dat er donkere plekken ontstaan in het gazon. Daarnaast is het ook belangrijk dat de messen een keer per jaar geslepen worden. Dit zorgt ervoor dat het gazon mooi even is en dat het gras goed gemaaid wordt. Door botte messen kan het zo zijn dat er spleten komen in het gras wat er voor kan zorgen dat er vuil en schimmels in vast komen te zitten.

  Verder is het van belang dat de bouten eens in de zoveel tijd bij geschroefd worden en ingevet worden. Door het maaien kunnen de schroeven los komen te zitten. Tevens is het belangrijk dat de schroeven worden ingevet om zo te voorkomen dat er roest ontstaat. Dit geld ook voor de olietank. Zorg er altijd voor dat er olie in de tank zit, als de tank te lang leeg staat is er een grote kans dat het gaat roesten.

  Als je deze onderdelen goed onderhoud en in om de zoveel tijd een check doet, kun je langer gebruik maken van de zitmaaier.

  Bekijk hier hoe je een zitmaaier schoon maakt.


  Top Zitmaaier aanbiedingen  Top Robotmaaier aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's