Geüpdatet: 13 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Waarvoor is een labelwriter handig?

17 April 2019

Heb je een bedrijf waarin het efficiënt werken van groot belang is of ben je iemand die veel waarde hecht aan een overzichtelijke administratie thuis? Dan is een labelwriter onmisbaar. Dit zijn slechts twee voorbeelden van het gebruik van labelprinters. Er zijn nog véél meer toepassingen te benoemen waarbij een labelwriter goed van pas zou komen!

Een labelwriter wordt ook wel een labelprinter genoemd. Dit apparaat wordt gebruikt om een tekst of benaming op een sticker-etiket (een zelfklevend label) te printen. Uiteraard kunnen deze toepassingen voor zeer veel zakelijke- en privé doelstellingen gebruikt worden. Je zorgt hiermee voor een net overzicht. De labels hoeven niet beschreven te worden.

Waarvoor kun je een labelwriter gebruiken?

Labelwriters worden voor zeer veel toepassingen gebruikt. Als je een bedrijf hebt waarin logistieke processen een belangrijk onderdeel vormen van de bedrijfsprocessen kun je eigenlijk niet zonder een labelprinter. Je kunt hiermee op een makkelijke- en vooral professionele manier je adres stickers maken.

Naast het printen van adres- of verzendlabels kun je de labelwriter gebruiken voor onder andere product etiketten, barcodes of naambordjes. Daarnaast is een labelprinter ideaal om archieven te onderscheiden of om potjes en buisjes in een laboratorium te identificeren. Ook voor thuisgebruik is een labelprinter uitermate handig. Je kunt denken aan het bestickeren van de mappen van je eigen administratie maar ook aan het bestickeren van de bakjes die je wellicht gebruikt voor een creatieve hobby.

Het voordeel van labelprinters ten opzichte van gewone printers

De meeste labelprinters kun je op de computer aansluiten. Hiermee zorg je voor een efficiënt geheel waardoor je de stickers snel van de juiste gegevens kunt voorzien. Hier is niet tegenop te schrijven!

Je zou kunnen overwegen om een gewone printer te gebruiken in plaats van één labelprinter, maar dat is niet verstandig. Labelprinters hebben diverse praktische voordelen ten opzichte van gewone printers:

 • Labelprinters hebben een veel lager energieverbruik ten opzichte van gewone printers;
 • Een labelprinter gebruikt geen prijzige inktcartridges nodig;
 • Een labelprinter print labels op hoge snelheid;
 • De prints van een labelprinter zijn van hoge kwaliteit;
 • Labelprinters zijn veel voordeliger in gebruik bij zowel hoge als kleine aantallen en heeft minder papierverlies.
 • Veel labelprinters hebben mogelijkheden om Outlook en Apple mail adresboeken te integreren.
 • Waar moet ik opletten bij de aankoop van labelwriters

  Een labelwriter is dus handig voor diverse toepassingen, zowel voor professioneel als particulier gebruik. Er zijn wel een aantal zaken waarop je moet letten bij de aankoop van labelprinters. Uiteraard is de vormgeving van de etiketten die je wilt afdrukken van belang. Er zijn labelwriters die één soort etiket kunnen afdrukken, de meer geavanceerde labelprinters kun je instellen waardoor je meerdere labels kunt printen. Tevens kun je kiezen uit diverse printsnelheden.

  Daarnaast is het altijd belangrijk om na te gaan of je een labelwriter op het oog hebt waarvoor je voldoende materialen kunt verkrijgen. Denk alleen maar aan de labelrollen en de inktpatronen. Tot slot is het belangrijk om na te gaan of de software past bij de systemen die je gebruikt en of het gebruiksvriendelijk is. Alleen dan zorgt de labelwriter natuurlijk voor maximale efficiëntie.

  Bekijk hier hoe je de rol verwisselt


  Top Labelwriter aanbiedingen


  Top Printer aanbiedingen


  Top All in one printer aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's