Geüpdatet: 3 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

Wat is een onesie?

06 Mei 2019

Als je tegen je ouders zegt dat je graag een onesie wilt hebben, zullen ze je best even vreemd aankijken. De dappere ouders die er niet zo mee zitten om oud gevonden te worden zullen waarschijnlijk vragen wat een onesie is en of ze je wel goed verstaan hebben. De andere ouders zullen zodra jij je hielen gelicht hebt met een noodgang de smartphone of de tablet tevoorschijn halen en googelen heen gaan. Voor al deze mensen hebben wij deze blog geschreven zodat ook zij kunnen ontdekken wat onesies zijn en dat het een absolute must have is.

Waar komt de onesie vandaan

De term “onesie” betekent in het Engels eigenlijk een “baby pyjama dat uit één deel bestaat” bedoeld. In 2008 werden jumpsuits erg populair, vervolgens gebruikte de Engelse pers de term onesie om te spotten met het feit dat tieners en volwassenen een “baby kledingstuk” dragen. Deze term, die dus eigenlijk spottend bedoeld was, is gebleven en wordt tegenwoordig gebruikt als originele term voor de comfortabele huispakken. In 2013 werden onesies steeds populairder. Tegenwoordig kent (bijna) iedereen de term onesie en hebben de meeste mensen wel een onesie in hun kledingkast liggen. Onesies zijn er dan ook in allerlei vormen, maten, kleuren en modellen voor jong en oud. Waar onesies eerst vooral door vrouwen gedragen werden, zijn er ook steeds meer mannen die thuis een onesie dragen. Zeker bij avonden voor de televisie of een relaxed dagje thuis mag een onesie niet ontbreken.

Wat is een onesie nou eigenlijk

Om maar meteen duidelijkheid te scheppen, een onesie dat je uitspreekt als “wansie” (mocht je daar ook moeite mee hebben) is een comfortabel kledingstuk dat uit één deel met een rits bestaat. Je kunt het vergelijken met een zachte jumpsuit die vooral wordt gedragen als huispak, of pyjama. Onesies zijn heerlijk warm. Voor velen is een onesie hun favoriete chillpak tijdens de winter. Tijdens de koude wintermaanden is er niks lekkerder als op de bank hangen met je onesie aan. Een onesie is dus eigenlijk gewoon een lekker dik en warm huispak. Veel mensen verkiezen hun onesie boven hun pyjama, badjas of joggingbroek. Het zijn eigenlijk gewoon grote dekens die je aan kunt trekken.

Redenen om een onesie aan te trekken

  • Ze zitten comfortabel. Dit is dan ook meteen de voornaamste reden om een onesie te dragen. Een onesie zit gewoon enorm lekker, mede doordat dit huispak lekker losjes zit.
  • Ze zijn knus en warm. Zeker tijdens de koude wintermaanden is het heerlijk om een onesie te dragen. Met een onesie aan zal je het niet snel koud hebben.
  • Ze zijn heerlijk zacht. Onesies zijn gemaakt van een heerlijke zachte stof, wat zorgt voor een lekker draagcomfort en een hoog aai en knuffel gehalte.
  • Onesies zien er enorm schattig uit.
  • Pyjama te koud om in te slapen? Dan trek je toch je onesie aan. Gegarandeerd dat je het niet koud gaat hebben!
  • Bekijk hier een unieke versie van de onesie!


    Top Onesie aanbiedingen


    Gerelateerde pagina's