Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat is het verschil tussen een slowjuicer en een blender?

02 Oktober 2018

Als je heerlijke en vooral gezonde sapjes uit verse groenten en fruit wilt bereiden kun je hiervoor diverse handige keukenapparaten gebruiken zoals een slowjuicer of een blender. Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen deze apparaten. Je krijgt toch hetzelfde resultaat? Dit zou je in eerste instantie zeggen, maar dat is niet helemaal waar. In dit artikel leggen we de essentiële verschillen uit tussen snel en langzaam, tussen een slowjuicer en een blender.

Als je een lekker maar ook gezond sapje wil, is het een uitstekende optie om fruit- en groentesappen te drinken. Om dit te bereiden kun je een slowjuicer of een blender gebruiken. In eerste instantie lijkt het erop dat je hetzelfde resultaat krijgt, maar dat is niet helemaal waar. Het grote verschil is de snelheid en hierdoor het vitaminegehalte van het resultaat.

De verschillen tussen slowjuicers en blenders

Als je een snelle oplossing wil, moet je kiezen voor een blender. Een blender is voorzien van een mes, waardoor de voedingsmiddelen binnen een kort tijdsbestek versneden worden. Dit is een ideale oplossing voor zacht groente en fruit. De blender is minder geschikt voor de hardere soorten. De schillen en de pulp blijven achter in het sap waardoor een iets dikker mengsel kan ontstaan. Een blender wordt vaak gebruikt voor smoothies.

De naam “slowjuicer” geeft al aan dat dit apparaat er veel langer over doet om sap uit groente of fruit te onttrekken. Een slowjuicer kan gezien worden als een koud persende sap machine waarbij gebruik wordt gemaakt van een pers en een zeef. Hierbij zullen alle voedingsstoffen behouden blijven omdat bij dit proces géén hitte vrijkomt. Het sap uit een slowjuicer is wat langer houdbaar en minder dik. Onverteerbare vezels worden gescheiden van het voedzame sap. De verschillen tussen slowjuicers en blenders is dus kort samen te vatten als het verschil tussen snel en langzaam.

Bekijk hier een filmpje over het verschil tussen een slowjuicer en een blender


Top Slowjuicer aanbiedingen


Top Blender aanbiedingen


Gerelateerde pagina's