Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat maakt Hot Wheels zo leuk?

05 Februari 2019

De autootjes van Hot Wheels zijn het meest verkochte speelgoed ter wereld. Elke seconde gaan er zestien felgekleurde miniatuurtjes over de toonbank. Maar wat maakt hot wheels nou zo leuk? Is het de mogelijkheid om eindeloos te kunnen racen, het bouwen van de racebanen, de verzameldrift, het crashen of misschien wel het stunten? Wie zal het zeggen. Iedereen heeft wel zijn of haar eigen idee bij waarom Hot Wheels zo leuk zijn.

Wat zijn Hot Wheels

Zo’n beetje iedereen weet wel wat Hot Wheels zijn maar voor de leken onder ons zullen we het toch nog even uit leggen. Hot Wheels worden gemaakt door speelgoedfabrikant Mattel. Het zijn miniatuur autootjes die cooler zijn en beter presteren dan ieder ander autootje op de markt. Je kunt de speelgoedauto laten rijden op een bijbehorende, plastic racebaan. Het circuit, compleet met loopings, kun je zelf bouwen. Alles draait om snelheid. Wie niet hard genoeg gaat, crasht in de looping. Trillende motorkappen, huilende motoren, je fantasie gaat volledig met je op de loop als je met hot wheels in aanraking komt.

Hot wheels bestaan al meer dan 50 jaar

De allereerste Hot Wheels-auto lag in mei 1968 in de winkels voor de prijs van één dollar. Ontworpen en bedacht door Elliott Handler (echtgenoot van Ruth Handler de oprichtster van de legendarische barbiepop) en zijn team. De uitdaging was om het snelste speelgoedautootje op de markt te maken. Het werd een miniatuur Custom Camaro. Toen het team het autootje presenteerde, was Elliott zo onder de indruk dat hij alleen nog uit kon brengen dat dat toch wel “Hot Wheels” geworden waren. En daarmee was ook de merknaam geboren.

Hot Wheels had niet alleen een vliegende start, het succes hebben ze de afgelopen 50 jaar vol weten te houden. Niet alleen kinderen zijn er tot de dag van vandaag dol op ook verzamelaars gaan op veilingen volledig los. Prijzen tussen de € 60.000 en € 125.000 worden zo maar even neer geteld voor een speelgoed autootje, iets wat Elliott Handler in zijn stoutste dromen niet had durven dromen.

Wat maakt hot wheels zo leuk?

Als je hot wheels niet kent en er vroeger zelf nooit mee gespeeld hebt, kun je je afvragen wat er nu zo bijzonder is aan een paar simpele miniatuurautootjes. Heb je er één dan heb je ze toch allemaal? En heb je met een ander autootje gespeeld dan weet je heus wel hoe het spelen met miniatuurautootjes in elkaar steekt. Dus waar gaat het eigenlijk over en wat maakt hot wheels nou eigenlijk zo leuk en speciaal? Het is allemaal hetzelfde……….toch?

Zeker niet! Maar dat snap je pas zodra je je eerste ritje ermee maakt. Ze zijn pijlsnel, zien er supercool uit en zijn verkrijgbaar in bijna 20.000 verschillende ontwerpen en merken waardoor iedereen zijn eigen favoriet kan uitkiezen. In elk van deze auto’s schuilt een uitdaging: Hoe snel kan ik gaan? Ga ik deze sprong redden? Haalt mijn autootje het door deze looping? Lukt het niet de eerste keer, probeer je het gewoon nog een keer of probeer je het eens met een ander autootje. Wie weet wordt dat wel je nieuwe favoriet. Vooral het verschil tussen de auto’s onderling geeft het spelen ermee een extra dimensie.

Daarnaast is er de al even legendarische oranje Hot Wheels racebaan. Dit circuit kunnen kinderen zelf met de koppelbare wegen en andere elementen zoals loopings, stuntbruggen en drop downs opbouwen. Ieder jaar komt er een nieuw stuk racebaan op de markt waarmee je de set steeds verder uit kunt breiden. Het opbouwen is net zo leuk als het racen zelf. Iedere keer kun je een andere racebaan maken; een circuit waar lekker hard op gescheurd kan worden of een baan met lastige obstakels. Je woonkamer wordt volledig in beslag genomen en jij misschien zelf ook wel. Kinderen zijn er uren zoet mee en dat al meer dan 50 jaar.

Bekijk hier een leuke track van Hot Wheels


Top Hot Wheels aanbiedingen


Gerelateerde pagina's