Geüpdatet: 15 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe werkt de installatie van een Amerikaanse koelkast?

07 Mei 2018

Een Amerikaanse koelkast blinkt uit in gebruiksgemak en comfort, mits je deze goed installeert. Hoe werkt een Amerikaanse koelkast en hoe installeer je deze? In dit artikel lees je er alles over.

Het plaatsen van een Amerikaanse koelkast, begint met het controleren van de elektriciteit. Een Amerikaanse koelkast verbruikt vaak iets meer dan een reguliere koelkast. Daarom is het belangrijk om de elektriciteits inrichting in de gaten te houden. Volg hiervoor zeker de instructies van de fabrikant op en zorg dat je volledig voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. De koelkast moet rechtstreeks aangesloten worden op een geaard stopcontact, zonder dat er verlengkabels of stekkerdozen gebruikt worden.

De plaats van de Amerikaanse koelkast

Een Amerikaanse koelkast kan alleen optimaal functioneren als alle voorzieningen getroffen zijn met betrekking tot de plaatsing van de koelkast. Hierbij moet je vooral letten op de beschikbare ruimte. Je hebt vanzelfsprekend meer ruimte nodig dan de normale koelkast. Daarnaast moet je zorgen voor voldoende ventilatie om de koelkast heen. De koelkast moet immers zijn warmte kwijt kunnen. Ook de omgevingstemperatuur moet in orde zijn. Een te koude of te warme ruimte is niet goed voor de koelkast. Daarbij kan een koelkast ook niet te dicht naast warmtebronnen staan. Dit kan de compressoren onnodig meer belasten waardoor de koelkast meer energie gaat verbruiken.

Tot slot is de beschikbaarheid van watertoevoer belangrijk, gezien alle functionaliteiten van de koelkast. De productie van ijsklontjes vereist een minimale waterdruk van 174 kPa. De toevoerbuis op drinkwater mag niet langer zijn dan 12 meter om drukverlies te voorkomen.

Voor het in werking zetten van de koelkast

Door middel van de voetsteunen, kunt u de koelkast op exact op de juiste positie stellen. Het is goed om de koelkast ligt achterover te laten hellen. Op deze manier sluit de deur beter en zal de koelkast minder energie verbruiken. Voordat de koelkast daadwerkelijk gebruikt wordt, is het goed om de koelkast minimaal twee uur even te laten staan, alvorens de stekker in het stopcontact wordt gestoken. Dit om de olie, die mogelijk uit de koelmotor is gelopen, weer terug in de motor te laten lopen. Na twee uur kan de koelkast met een vochtige lauwe doek worden schoongemaakt en in gebruik worden genomen.

Bekijk hier een productvideo:

Top Amerikaanse koelkast aanbiedingen


Gerelateerde pagina's