Geüpdatet: 24 Februari 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe laat je nagellak sneller drogen?

12 Juli 2018

Wie kent het niet: je hebt net je nagels gelakt of je stoot alweer ergens tegen aan, je hebt ineens ergens jeuk of de kat besluit weer eens lekker in de gordijnen te gaan hangen. En ja hoor, naar de wc moet je ook nog eens, met als resultaat dat je weer opnieuw kunt beginnen met het lakken van je nagels. Nagellak heeft nu eenmaal tijd nodig om te drogen maar eigenlijk is die tergend traag drogende nagellak een ergernis die met kop en schouders boven alle andere ergernissen uit steekt. Wij geven je een aantal tips om je nagellak sneller te laten drogen.

Föhnen

In plaats van wapperen met je handen of te gaan zitten blazen kun je beter de föhn gebruiken. Zet deze op de koudste en laagste stand en binnen ene mum van tijd is je nagellak droog. Door koude lucht drogen je nagels namelijk veel sneller.

Vriezer

Heb je écht haast? Dan kun je je pasgelakte handen het beste even in de vriezer steken. Dat klinkt wat raar en het is misschien niet zo’n hele aangename oplossing, maar door de koude lucht die de vriezer afgeeft zijn je nagels veel sneller droog. Hoe kouder de lucht hoe sneller je nagellak droog is. Drie minuten is vaak al genoeg.

Koud water

Zoals gezegd doet kou wonderen voor je nagellak. Als je klaar bent met lakken kun je je vingers in een ijswater bad steken. Onder de koude kraan is ook een optie maar let er hierbij wel op dat je de straal niet te hard zet. De sterkte van de waterstraal kan namelijk anders je werk verpesten en dat is nou juist niet de bedoeling. Steek je vingers drie minuten onder zacht koud stromend water en je nagellak is keihard.

Bakspray

Je zult het vast niet geloven maar die bus bakspray die je ooit eens gekocht hebt en die nog ergens in je keukenkastje staat krijgt een heel nieuw doel. Dit werkt namelijk prefect om je nagellak snel te laten drogen. Nadat je de toplaag hebt aangebracht besproei je je nagels met een dun laagje bakpray. Je zult zien dat je nagellak in ongeveer twee minuten droog is. Neem wel een bakspray op basis van natuurlijke olie en niet op basis van boter anders werkt deze truc niet. Bijkomend voordeel is dat het ook meteen je nagelriemen verzorgd. Twee vliegen in één klap dus!

Snel drogende topcoat

Bijna ieder nagellak merk heeft tegenwoordig wel een sneldrogende topcoat op de markt gebracht. Nagellak met een transparante toplaag is niet voor niets erg populair, het helpt om je nagels vliegensvlug te laten drogen. Breng over je nagellak dus een sneldrogende, transparante toplaag aan. Dit zorgt er niet alleen voor dat je nagellak sneller hard wordt, maar ook een langere bescherming bieden tegen afbladderen

Nageldroger

Als laatste tip zijn er tegenwoordig Apparaatjes op de markt die ervoor zijn gemaakt om je nagellak sneller te laten drogen. Dit heten nageldrogers en deze zijn in verschillende prijsklassen te koop. Misschien even een investering, maar het bespaart je wel tijd (en vaak een hele hoop irritatie) in de toekomst.

Hoe laat je nagellak snel drogen? Zie het hier:


Top Nagellak aanbiedingen


Gerelateerde pagina's