Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je op letten als je een gaming laptop wilt aanschaffen?

13 Augustus 2021

Een laptop speciaal voor jouw games

Misschien heb je nu al een laptop maar merk je dat gamen er niet zo makkelijk mee gaat als je eigenlijk zou willen. Of je hebt nog geen laptop maar hebt bij anderen zulke goede ervaringen gezien met een gaming laptop dat jij er nu ook één wilt. Als je een laptop aan wilt schaffen die je voornamelijk aanschaft omdat je ermee wilt gamen, is het aan te raden om voor een ander type laptop te gaan dan wanneer je deze vooral voor werk op school zou gebruiken. Tenzij dit natuurlijk met je werk of school te maken heeft, dan is het 2-in-1! Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een gaming laptop aan wilt schaffen?

Een paar vragen

Als je een gaming laptop aan wilt schaffen zijn er een aantal aspecten die een rol kunnen spelen en invloed hebben op wat voor laptop bij jou past. Het is dan van belang dat je jezelf een paar vragen stelt. Op die manier doe je geen miskoop, want dat zou natuurlijk zonde zijn. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is welke games je graag speelt en welke grafische kaart je hiervoor nodig hebt. Ook is het belangrijk om te weten of je in een resolutie van 4K wilt gamen of dat full HD genoeg is voor jou.

De grafische kaart van een gaming laptop

Het belangrijkste bij de aanschaf van een gaming laptop is eigenlijk de grafische kaart, daar zijn gamers het over eens. Met een goede grafische kaart zorg je voor een goede verbinding tussen je beeldscherm en je computer, ofwel dat je überhaupt beeld ziet op je scherm. Deze zet data om in een signaal dat wordt herkend. De grafische kaart bepaalt de hoeveelheid frames per seconde waarop je een game kunt spelen en daarnaast is de grafische kaart erg bepalend voor de resolutie van de game. Een goede grafische kaart is prijzig, maar je hoeft niet per se de allerduurste grafische kaart aan te schaffen. Welke grafische kaart nodig is voor jou, hangt af van de soort games die je speelt. Het is dus aan te raden om op onderzoek uit te gaan of jij lichte, gemiddelde of zware games speelt. Aan de hand hiervan kun je kijken welke grafische kaart bij jou past.

Het soort beeldscherm

Het werd eerder al kort benoemd, maar ook het soort beeldscherm dat je wilt maakt uit. Ook dit hangt af van de games die je wilt spelen. Is het voor jou belangrijk om in een resolutie van 4K te kunnen gamen of game je vooral op full HD? En is het voor jou een idee en optie om te investeren in de toekomst, gezien het voor steeds meer spellen mogelijk is om ze met een resolutie van 4K te spelen? Dat zijn allemaal zaken om over na te denken om tot de juiste keuze te komen.

Beste gaming laptop van 2020, zie ze hier:

Top 15 gaming laptop aanbiedingen


Gerelateerde pagina's