Geüpdatet: 26 Mei 2020

Dagaanbiedingen blog

Welke ruitenreiniger is de beste?

03 Januari 2019

Als je je ruiten wilt reinigen, kun je een emmertje sop, een wisser en een theedoek pakken, maar er zijn ook efficiëntere oplossingen. Met een ruitenreiniger kun je op een snellere manier je ruiten reinigen. Zelfs die vervelende strepen zijn verleden tijd. Wil je weten welke ruitenreiniger het beste is? Lees dan zeker even verder. We zullen je laten zien dat er tegenwoordig een nieuwe manier van ramen lappen is.

Voordat we verder gaan willen we benadrukken dat er niets mis is met de authentieke methode van het ramen lappen. Het emmertje sop (vaak een druppeltje afwasmiddel) en de wisser zorgen nog steeds voor een helder resultaat en streeploos als je er een beetje bedreven in bent. Het nadeel is dat je relatief lang bezig bent met deze klus. Dat is niet erg als het lekker weer is, maar in de winter ervaar je dat anders. Gelukkig kan het tegenwoordig sneller als je de beschikking hebt over een ruitenreiniger. De meeste van deze apparaten kunnen ook tegels reinigen, je badkamer wordt dus op een eenvoudige manier glanzend schoon. Je hoeft dus ook niet meer op je knieën met een borstel aan de gang!

Waar je op moet letten bij de aankoop van ruitenreinigers

Een ruitenreiniger is een heel handig apparaat waar je snel niet meer zonder kan. Het maakt van het ramenlappen een enorm eenvoudige klus die een stuk minder arbeidsintensief is. Een ruitenreiniger is voorzien van een water flacon, waar het sop in kan. Na een aantal keren spuiten, zal het poetsstuk voldoende water op het raam hebben aangebracht. Daarna kun je op een eenvoudige manier je ramen lappen.

Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten bij de aankoop van ruitenreinigers om een voor jou beste keuze te maken. Hierbij kun je denken aan zaken als oplaadtijd, gebruikstijd, voltages, waterinhoud, werkbreedte, gewicht en prijs. Hieronder zullen we deze facetten met je doornemen zodat je een goede keuze kunt maken.

Kies op basis van deze informatie welke ruitenreiniger het beste voor je is

 • Een ruitenreiniger werkt op een accu. Deze is vanzelfsprekend een bepaalde tijd bruikbaar. De gemiddelde gebruikstijd van ruitenreinigers is zo’n 30 minuten. Hiermee kun je een groot oppervlak mee reinigen (denk aan zo’n 60 vierkante meter), maar als je hier niet genoeg aan hebt kun je beter kiezen voor een ruitenreiniger die een langere gebruiksduur heeft. Er zijn ruitenreinigers die wel 90 minuten achter elkaar kunnen functioneren. Daarnaast zou je kunnen kiezen voor een uitneembare accu zodat je een andere accu kunt plaatsen (en je klus voortzetten) als de accu leeg is.
 • Ook de oplaadtijd van de ruitenreiniger zal een rol spelen bij het maken van je keuze voor het beste apparaat. Een gemiddelde oplaadtijd is 3 uur. Er zijn apparaten die sneller kunnen opladen, maar die zijn beperkter in functionaliteiten. Hiermee kun je bijvoorbeeld géén tegels schoonmaken en dat is wel een erg groot voordeel van dit apparaat.
 • Het is belangrijk om wel rekening te houden met het design van de ruitenreiniger. Als je kiest voor een machine met een ergonomisch design, ligt deze lekker in de hand. Dat is wel belangrijk, want je moet natuurlijk géén lichamelijke klachten oplopen omdat je gebruik maakt van dit handige apparaat.
 • Daarnaast is het gewicht en de inhoud van de waterflacon van belang. Dit staat vanzelfsprekend volledig met elkaar in verband. Een compacte ruitenreiniger heeft meestal een klein waterreservoir. Je moet dan denken aan een flacon van 0,1 liter. Er zijn ook ruitenreinigers met een reservoir van 0,2 liter of meer. De apparaten van een kleiner formaat maken vaak wel het minste geluid. Een stille ruitenreiniger maakt zo’n 60 dB aan geluid.
 • Bij veel apparaten worden diverse zuigmonden meegeleverd. Deze kun je afstemmen op de werkbreedte. Een groot formaat zuigmond is ongeveer 30 cm breed, een kleinere zuigmond is half zo breed (15 cm).
 • Als je wilt voorkomen dat je op een trapje moet klimmen om je ramen te lappen, kun je kiezen voor ruitenreinigers die voorzien zijn van een steel. Dit is niet bij ieder model het geval. Tot slot de prijs. De prijsstelling van ruitenreinigers is heel divers. Dit ligt vanzelfsprekend in verhouding met de functionaliteiten en mogelijkheden van dit apparaat. Het is misschien even een investering, maar je krijgt er wel een hoop gemak voor terug!

  Bekijk hier hoe je een ruitenreiniger gebruikt  Top Ruitenreiniger aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's