Geüpdatet: 5 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe bescherm je een matras?

05 April 2018

Een matras kan jarenlang meegaan, mits je zorgt voor een goede bescherming hiervan. Vervelende kwaaltjes als bedplassen en een hevige transpiratie kan een matras flink aantasten waardoor deze veel minder lang mee gaat. Hoe bescherm je een matras? In dit artikel lees je hier alles over.

Vooral een synthetisch matras is erg gevoelig voor vocht. Dit materiaal trekt vocht op, op een manier die het beste te vergelijken is met een spons. Alleen al om die reden is het verstandig om het matras te beschermen en schimmelvorming tegen te gaan. Je kunt hier kiezen voor een waterdichte matrasbeschermer. Deze is uitstekend geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Met een waterdichte matrasbeschermer kun je voorkomen dat vloeistoffen als zweet en urine tot diep in het matras door kunnen dringen. Dit is vervelend omdat een matras lastig droog en schoon te maken is. Daarnaast geeft het een vervelende geur, geeft het een lelijke uitstraling en is het onhygiënisch doordat het een uitstekende voedingsbodem is voor schimmels en bacteriën.

Naast de waterdichte matrasbeschermer wordt er vaak voor gekozen om een molton over het matras te plaatsen. Dit is een hoes die gemaakt is van opgeruwd katoen. Dit is een sterk materiaal, dat zeer duurzaam is en een hoop absorptievermogen heeft. Ook een molton kan dus dienen als een uitstekende matrasbeschermer om het lichaamsvocht op te vangen. Een molton is uitstekend uit te wassen maar is niet waterdicht. Bij problemen met zindelijkheid is een waterdichte matrasbeschermer dus een veel betere optie.

Top Matras aanbiedingen


Top Boxspring aanbiedingen


Top Matrastopper aanbiedingen


Top Matrasbeschermer aanbiedingen


Gerelateerde pagina's