Geüpdatet: 24 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je opletten bij de aankoop van een backpack?

04 Maart 2019

Ben je van plan om te gaan backpacken? Dan weet je dat je niet zonder goede equipment kan, uiteraard te beginnen met je backpack zelf! Je hebt hierin zeer veel keuze maar welke moet je nu hebben? Ontdek hier waar je op moet letten bij de aankoop van een backpack. Je zult merken dat het heel belangrijk is om even de tijd te nemen om je hierin te verdiepen. Het zal je toch niet gebeuren dat je er onderweg achter komt dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt!

Eén van de eerste keuzes die je maakt is de maatvoering van de backpack. Dit wordt uitgedrukt in liters. Uiteraard speelt de bestemming en de lengte van je reis hierin een belangrijke rol, maar dat is niet alles. Je moet ook kijken wat je kunt tillen en hoe lang je bent. Als je wat langer bent, zul je wat makkelijker kunnen omgaan met een backpack van een grotere afmeting.

Je kunt de backpacks grofweg onderverdelen in drie categorieën:

 • Een kleine backpack is zo’n 40 tot 60 liter “groot”. Dit is ideaal als je wat kortere reis gaat maken of een reis maakt in een warmer land.
 • Een gemiddelde backpack is 60 tot 80 liter. Deze backpack is niet te klein maar ook niet onnodig groot.
 • Een grote backpack is 80 tot 100 liter. Voor deze backpack kies je als je wat langer op reis gaat of gebieden gaat bezoeken waar het wat kouder is. Daarnaast passen in deze backpack ook kampeerspullen.
 • Aandachtspunten bij het aankopen van backpacks

  Uiteraard zijn er verschillende aandachtspunten waar je zeker op moet letten bij het aankopen van backpacks. Natuurlijk speelt de kwaliteit een belangrijke rol. Een besparing hierop zou een verkeerde keuze zijn. Het geeft immers zeer veel ongemak als je backpack onderweg stuk zou gaan. Het is zeker belangrijk om hierop te letten.

  Uiteraard is de pasvorm en het draagcomfort zéér belangrijk bij een backpack. In veel gevallen maak je hiermee immers flink wat kilometers. Deze kilometers worden veel zwaarder als je backpack niet prettig zit. Het is goed te weten dat er speciale heren- en damesmodellen zijn. Daarnaast is het gewicht van je bagage van belang. Let erop dat deze niet meer mag zijn dan 20 tot 25% van je eigen lichaamsgewicht.

  Let ook op de verstelbaarheid van de backpack. Door middel van schouder- en heupbanden kun je het gewicht op een prettige manier over je lichaam verdelen. Daarnaast is het belangrijk dat de banden gewatteerd zijn en hierdoor fijn om je lichaam heen zitten. Als je kiest voor een backpack met compressie bandjes aan de zijkanten, heb je nog meer mogelijkheden om je bagage één geheel te laten vormen met je lichaam.

  Waar je zeker ook op moet letten bij de aankoop van een backpack

  Naast de bovenstaande zaken moet de backpack uiteraard functioneel zijn. In de praktijk zul je merken dat dit kan afhangen van een aantal kleine zaken. Desondanks is het zeker verstandig om hierop te letten bij de aankoop van een backpack.

  Veel mensen denken hierbij meteen aan de waterdichtheid. Het is niet nodig om de backpack volledig waterdicht te hebben, maar wel dat deze tegen water kan. Je zult de backpack immers niet letterlijk in het water onderdompelen maar deze moet wel tegen regen kunnen.

  Daarnaast is de opening wel even iets om op te letten. Veel backpacks kunnen alleen via de bovenkant open, maar wat als je iets nodig hebt wat onderin ligt? De meest handige backpack kan ook vanaf de zijkant open en heeft meerdere compartimenten. Het is handig als deze vakken kunnen worden afgesloten door een tweewegs ritssluiting van een goede kwaliteit. Als je deze ritssluiting kunt afsluiten met een slot zou dat helemaal perfect zijn.

  Tot slot zou je kunnen kiezen voor een backpack met wieltjes zoals je ook veel bij koffers ziet. Dit is wel handig voor op een egale ondergrond, maar realiseer je wel dat dit wat extra gewicht heeft van ongeveer twee kilo. Dit is ook het geval als je kiest voor een backpack met een “rugzak-uitbreider”. Hiermee kun je nog zo’n 10 liter extra meenemen. Als je nét die tien liter te kort komt, is dit een goede optie maar hou er rekening mee dat je alles zelf moet meesjouwen!

  Bekijk hier hoe je een backpack het slimst kunt inpakken


  Top Backpack aanbiedingen


  Top Rugzak aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's