Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat kan ik met een tablet?

07 Juni 2018

Een tablet of tabletcomputer is een mobiele device waarin het aanraakscherm, het toetsenbord en de hardware in één plat apparaat samengevoegd zijn. Veel mensen vragen zich af wat ze kunnen met een tablet en wat het voordeel van dit mobiele apparaat is ten opzichte van een laptop.

Een tablet heeft echter drie belangrijke voordelen ten opzichte van de laptop. Hierbij kun je denken aan het formaat, het gewicht en de bediening. Een tablet is wat kleiner dan een laptop en is aanzienlijk lichter omdat een tablet geen keyboard heeft. Daarnaast is een tablet eenvoudig te bedienen en heeft het veelzijdige mogelijkheden.

Wat heb ik aan een tablet?

Functionaliteiten van een tablet

Een tablet heeft een veelzijdigheid aan functionaliteiten. Als je beschikt over een internetverbinding kun je iedere website bezoeken. Het beeldscherm is groot genoeg om iedere website volledig en in goede kwaliteit weer te geven, maar ook om makkelijk te bedienen. Daarnaast is de afmeting van het scherm uitstekend geschikt om (onderweg) een film te bekijken. Als je de tablet aansluit op je TV, kun je de film ook op je TV bekijken.

Een tablet is ook uitermate geschikt voor het opslaan en weergeven van foto’s. Je kunt eenvoudig met je vingers door de foto’s heen scrollen, inzoomen op foto’s, de foto’s draaien en zelfs de tablet als digitale fotolijst gebruiken. Dit gaat zelfs eenvoudiger op een tablet dan op devices als een laptop of PC. Je kunt de foto’s met behulp van een SD-kaart of USB aansluiting inladen, maar dit ook draadloos doen als je de beschikking hebt over Wifi.

Het gebruiksgemak van een tablet

Een tablet is licht en eenvoudig mee te nemen. Hierdoor is deze “draag computer” niet alleen ideaal om te gebruiken om films op te kijken, maar ook als e-reader en om te gamen. Er komen steeds meer games op de markt, die speciaal zijn ontworpen voor tablets. Veel tablets zijn voorzien van een speciale bewegingssensor waarmee de game gespeeld kan worden. De beeldkwaliteit en de mogelijkheden van de tablet zijn hier prima voor geschikt.

Daarnaast is een tablet, en het gemak om deze mee te nemen, uitstekend geschikt voor zakelijke doeleinden. Een tablet is immers zeer licht om te vervoeren en daardoor dus makkelijk mee te nemen naar een externe locatie. daarnaast is er een veelzijdigheid aan applicaties en diensten beschikbaar voor een tablet. Een tablet is uitstekend geschikt om het email verkeer te beheren, het bewerken van Word bestanden, het doornemen van PDF’s, je agenda bij te houden en het geven van powerpoint presentaties. Je kunt het tablet via clouddiensten eenvoudig aansluiten op zowel je mobiele telefoon als andere devices zoals je laptop zodat je tablet het middelpunt kan vormen van je apparatuur en je zowel thuis als onderweg zeker functioneel kunt zijn.


Top Tablet aanbiedingen


Gerelateerde pagina's