Geüpdatet: 2 Juni 2023

Dagaanbiedingen blog

Hoe houd je je kunststof tuinstoelen schoon?

07 Mei 2018

Tuinstoelen zijn verkrijgbaar in diverse materialen zoals aluminium, wicker, RVS, hout, riet, outdoor textiel en kunststof. Een aantal van deze materialen kun je door middel van onderhoud weer zo goed als nieuw krijgen. Een materiaal als kunststof hoef je niet te onderhouden, maar zul je wel schoon moeten houden voor een langere levensduur van de stoelen. Hoe houd je je tuinstoelen schoon? In dit artikel lees je alles over en kun je de conclusie trekken of kunststof onderhoudsvrij is of misschien wel niet.

Als je lang met je kunststof tuinstoelen wilt doen, is het verstandig om deze goed schoon te houden. Dit doe je door de tuinstoelen regelmatig even af te nemen met een vochtige doek en een sopje van soda, maar ook door hier twee keer per jaar wat meer aandacht aan te geven. Als je het kunststof oppoetst met autowas, zullen deze tuinmeubels langer mooi blijven. Na het poetsen met autowas kun je de meubels met water afspoelen, of je kunt dit werk aan de regen overlaten. Er zal géén waas achterblijven. Als je dit zowel voor- als na de warme periode doet, zul je langer plezier hebben van je tuinmeubels. Om je werk makkelijker te maken, kun je kiezen voor spuitwas.

Tuinstoelen beschermen

Naast het schoonhouden van je tuinstoelen, zijn er ook diverse manieren om ze te beschermen. Vanzelfsprekend is het goed om de meubelen te beschermen met een hoes of binnen op te bergen als je er een langere tijd geen gebruik van maakt. Daarnaast is het niet verstandig bij het schoonmaken harde borstels, schuurmiddel, of een te hoge stand van een hogedrukspuit te gebruiken. Hierdoor vormen zich krasjes waarin vuil zich kan ophopen. Deze krasjes zijn vanzelfsprekend niet meer te herstellen, waardoor je een lelijke uitstraling blijft houden.

Als je je tuinstoelen wilt schoonmaken en het sopje van soda is hier niet krachtig genoeg voor, kun je overwegen om iets krachtigere kunststofreiniger te gebruiken. Bij witte tuinstoelen zou je voor bleekwater kunnen kiezen. Wax met jojoba-olie is een optie om te gebruiken bij doffe kunststof tuinmeubels. Dit waterafstotende middel zorgt ervoor dat de kleur weer naar boven haalt. Op deze manier zul je langer kunnen doen met je kunststof tuinstoelen.

tuinmeubelen reinigen


Top Tuinstoel aanbiedingen


Top Tuinkussen aanbiedingen


Gerelateerde pagina's