Geüpdatet: 30 November 2023

Dagaanbiedingen blog

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind met DUPLO spelen?

07 Juni 2018

Duplo kan het beste gezien worden als het kleine broertje van het wereldberoemde LEGO speelgoed, maar aan de andere kant ook (als je het letterlijk bekijkt) als het grotere broertje van het Deense speelgoed. Duplo is voor de generatie kinderen die nog net even te jong zijn voor het spelen met LEGO. Vanaf welke leeftijd jouw kind met DUPLO kan spelen lees je hieronder.

Duplo is speelgoed van dezelfde fabrikant als LEGO. Duplo heeft hetzelfde structuur als LEGO. Het zijn plastic bouwstenen in vorm van blokjes met aan de bovenkant ronde noppen en buisjes in de onderzijde waardoor de blokjes op meerdere manieren aan elkaar kunnen worden verbonden. De letterlijke vertaling van het woord “duplo” is tweemaal. Deze omschrijving past dan ook perfect bij dit speelgoed. De Duplo blokken zijn twee keer zo groot als de LEGO steentjes.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind met Duplo spelen?

Duplo is speelgoed waarbij de kleuters op een educatieve- en uitdagende manier nieuwe vaardigheden kunnen leren. De grotere afmetingen van de kleurrijke blokken zorgen ervoor dat de kinderen de blokken niet snel kunnen inslikken. Daarom is Duplo zeer geschikt voor de doelgroep onder de “LEGO generatie”. Hierbij kun je denken aan een leeftijd van ongeveer 1,5 ™ 5 jaar.

Duplo heeft een uitgebreid assortiment waarin onderscheid wordt gemaakt tussen sets voor de allerkleinsten en sets die pas vanaf het tweede of derde levensjaar worden aanbevolen. Op deze manier kunnen de kinderen zich uitstekend ontwikkelen. In deze sets komen diverse bekende Disney figuren voor zoals Winnie de Pooh, Bob de Bouwer, Dora de Explorer en Thomas de Stoomlocomotief.

Duplo film!


Top Duplo aanbiedingen


Gerelateerde pagina's