Geüpdatet: 4 December 2022

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je op letten bij het kopen van een gourmetstel?

17 December 2018

Gourmetten is een typisch Nederlandse traditie waar veel mensen dol op zijn. Vooral in de winter gourmetten we graag en vaak. Lekker gezellig met familie of vrienden aan tafel, gourmetstel erbij en iedereen kan maken waar hij of zij zin in heeft. Wij hebben de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een gourmetstel voor je op een rijtje gezet zodat het nóg gezelliger wordt. Lees dus gauw verder.

Met hoe veel personen ga je gourmetten

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te bepalen met hoeveel personen je van het gourmetstel gebruik gaat maken. Er zijn gourmetstellen waar je makkelijk met acht personen gebruik van kunt maken, maar ook sets die geschikt zijn voor twee of vier personen. Het hangt hoofdzakelijk van je eigen voorkeur af welk gourmetstel je wilt kopen. Hou er wel rekening mee dat een gourmetstel met meer pannetjes vaak ook een groter formaat heeft. Dit heeft natuurlijk als gevolg dat het gourmetstel ook meer plaats zal innemen wanneer je het wilt opbergen in de kast of op de tafel wilt zetten dan een gourmetstel met wat minder pannetjes.

Toch is het aan te raden een gourmetstel met meer pannetjes te kopen. Zeker als je een wat grotere familie hebt of graag vrienden uitnodigt voor een gezellig avondje gourmetten. Als je dan niet over genoeg pannetjes beschikt zul je extra geld moeten besteden om een tweede gourmetstel te huren of te kopen. Om dit te vermijden kun je beter meteen een groter gourmetstel kopen.

Rond of rechthoekig gourmetstel

De volgende stap is om eens goed te kijken welke vorm het gourmetstel moet hebben. Een rond gourmetstel is namelijk een stuk compacter en dus beter geschikt voor een ronde of vierkante tafel. Heb je echter een rechthoekige tafel dan kan het een stuk gemakkelijker zijn om ook een rechthoekig gourmetstel aan te schaffen. Hoe langwerpiger de bakplaat hoe beter iedereen bij zijn of haar vlees of andere items kan. Ook de persoon die toevallig aan de kop van de tafel zit valt zo niet buiten de boot en kan gemakkelijk bij het eten.

Met de hand afwassen of in de vaatwasser

Zeg nou zelf, na zo’n heerlijk gezellig avondje met lekker eten en een glaasje wijn heeft niemand echt zin om nog eens even flink op de grilplaat van het gourmetstel te gaan staan schrobben. Natuurlijk zijn er makkelijke manieren om de plaat weer schoon te krijgen en kosten deze weinig tijd maar het liefste schuiven we toch allemaal zo van tafel naar de bank om eens heerlijk uit te buiken, toch? Dan is het fijn dat je een gourmetstel hebt dat je zo de vaatwasser in kunt schuiven. Let er bij aankoop op dat je kies voor een gourmetstel met antiaanbaklaag of met uitneembare bakplaten en dat deze vaatwasmachine bestendig zijn. Op deze manier ben je in no time klaar in de keuken. De rest opruimen komt morgen wel.

Welke functionaliteiten moet je gourmetstel hebben

Vroeger was een gourmetstel niets anders dan een grilplaat en wat pannetjes, maar tegenwoordig zijn er bijna ontelbare varianten op verzonnen. Het is dus handig om voor je aankoop even te bedenken wat het beste bij jou past en welke functionaliteiten je op zo’n avond wilt gebruiken.

Het basisprincipe van een gourmetstel is om kleine stukjes vlees en groente in kleine pannetjes te bakken. Er zijn echter veel apparaten die daarnaast over een grillfunctie beschikken. De grill zit onder de bakplaat en je beschikt over genoeg ruimte zodat je het pannetje onder de grill kunt plaatsen, zo kun je bijvoorbeeld een gerechtje met kaas gratineren.

Tegenwoordig zijn er ook gourmetstellen waarbij je niet alleen een grilplaat hebt maar ook een fondue- en de wokfunctie. Daarnaast zijn er gourmetstellen met een soort van afkoel-dek voor de pannetjes die even niet gebruikt worden. Veel mensen zitten vaak met deze pannetjes te stuntelen en te stoeien, want waar laat je je pannetje als je even pauze gaat houden of uitgegeten bent? Je zet zo’n heet pannetje natuurlijk niet zo maar even op het tafelkleed…….

Er zijn zelfs gourmetstellen waarbij iedereen de beschikking heeft over een eigen bakplaat. Deze platen zitten met draden vast aan een centrale bakplaat. Het grote voordeel hiervan is dat je niet zo moet rekken als je ver van de bakplaat afzit. Er zijn gourmetstellen waarbij de temperatuur regelbaar is. Dit wordt door veel mensen als een groot voordeel gezien. Zo kun je zelf de temperatuur instellen en voorkom je dat je eten aanbrandt. Ook een gourmetstel met een steengrilfunctie behoort tegenwoordig tot de optie.

Bekijk hier hoe gezellig gourmetten kan zijn


Top Gourmetstel aanbiedingen


Gerelateerde pagina's