Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe moet je badlakens wassen?

04 Maart 2019

Niets is zo lekker als dat je je na het douchen of het zwemmen lekker kunt afdrogen met een heerlijk zacht badlaken. Helaas is dat in de praktijk niet altijd het geval. In veel gevallen is er dan iets niet helemaal goed gegaan met het wassen van badlakens. Veel mensen weten ook eigenlijk niet hoe ze het beste een badlaken kunnen wassen zodat deze heerlijk zacht blijft. In deze blog leggen we het uit. Je zult merken dat dit eenvoudiger is dan dat je in eerste instantie zult denken!

Uiteraard is het een feit dat smaken verschillen. De ene persoon houdt van fluweelzachte handdoeken, andere mensen geven juist de voorkeur aan een steviger exemplaar. Het overgrote deel van de mensen heeft echter liever een zacht badlaken in handen. De meeste badhanddoeken zijn bij aankoop lekker zacht maar dit blijft helaas niet altijd zo…...

>h2>Hoe je een goede kwaliteit van een badhanddoek kunt onderscheiden

Uiteraard speelt de kwaliteit van de badhanddoek een belangrijke rol of deze zacht is en kan blijven. Je kunt dan het beste kiezen voor een wat dikkere handdoek die van badstof gemaakt is. Een dikkere handdoek is uiteraard beter in staat om vocht te absorberen. Badstof is gemaakt van 100% katoenvezel dat in lussen geweven is. De kwaliteit van de badhanddoek hangt af van de dichtheid van de lussen structuur en de lengte van de lussen. Door te letten op deze factoren kun je een goede kwaliteit van een badhanddoek onderscheiden.

De beste manier om een badlaken te wassen en te drogen zodat deze zacht blijft

Veel mensen merken dat hun eens zo zachte badlaken toch wat stijver en stugger wordt na een aantal keer wassen. Uiteraard speelt de kwaliteit van het badlaken hierin een rol, maar ook de manier waarop het badlaken gewassen wordt én wat je erna mee doet.

Het is de beste keuze om de badlakens apart te wassen en dit te doen op een lage temperatuur. Het is géén probleem om dit te doen op een temperatuur van 30 tot 40 graden Celsius. Uiteraard zul je de sterk vervuilde badlakens op een hogere temperatuur moeten wassen. Het is van belang om een wasprogramma te kiezen dat zo kort mogelijk duurt om slijtage (en dus harde badlakens als gevolg hiervan) te voorkomen. Tot slot is het belangrijk om te benoemen dat je moet oppassen met de middeltjes die we graag gebruiken om onze was een frisse uitstraling te geven. Deze middelen kunnen als gevolg hebben dat de badlakens harder worden. Dit is zeker het geval bij middelen waarin chloor is toegevoegd. Chloor kan je badlaken onherstelbaar beschadigen.

Je kunt ervoor kiezen om de badlakens lekker in de buitenlucht of aan een wasrek in huis te laten drogen, maar daarvan worden de handdoeken juist wat stijver en minder comfortabel als ze droog zijn. Een badlaken blijft juist zachter als je deze na het wassen in de droger stopt. Let erop dat je niet voor een té heet programma kiest om te voorkomen dat je de katoenvezels beschadigt. Het is wel belangrijk om de badlakens direct uit de wasdroger te halen als het droogprogramma klaar is voor het meest zachte resultaat.

Als badlakens uit de wasdroger komen, worden deze meestal direct opgevouwen en opgeborgen. Dit is niet de beste keuze. Hierdoor kunnen de badlakens niet meer luchten en worden ze juist harder. Het is beter om de badlakens eerst een tijdje uit te hangen of luchtig op te rollen. Hierdoor blijven je badlakens veel zachter en voelen deze prettig aan.

Hoe je het absorberend vermogen van badlakens kunt vasthouden

Veel mensen denken dat het goed is om een wasverzachter te gebruiken om de badlakens lekker zacht te houden. Dit is dan ook zeker wel het geval, maar toch wordt het gebruik van wasverzachters in dit geval afgeraden. De wasverzachter zorgt ervoor dat het absorberend vermogen van de handdoek minder wordt. Daarnaast loop je een grotere kans dat er zeepresten achterblijven in de handdoek.

Ook het strijken van badlakens wordt afgeraden. Door té heet strijken loop je kans op beschadiging van de katoenvezels. Ook dit gaat ten koste van het absorberend vermogen van je strandlaken en kan het zomaar gebeuren dat je je moet afdrogen met een vochtige handdoek. Dat is uiteraard nét iets wat je niet voor ogen zult hebben bij het gebruik van een lekker badlaken.

Bekijk hier hoe je het beste een badlakens kunt opvouwen.


Top Badlaken aanbiedingen


Top Wasverzachter aanbiedingen


Gerelateerde pagina's