Geüpdatet: 22 Februari 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je op letten bij het kopen van een koeltas?

16 Mei 2019

Of je nu gaat picknicken, een lange reis met de auto gaat maken, een dagje naar het strand of naar de dierentuin, een koeltas komt altijd van pas, want wat is er nu lekkerder dan een heerlijk koel drankje op een hete zomerdag. De grote vraag is alleen waar je op moet letten bij het kopen van zo’n koeltas. Zijn deze allemaal hetzelfde of zit er verschil in? Wij gaan het je vertellen.

Verschil koelbox en koeltas

Om te beginnen zit er een duidelijk verschil tussen een koelbox en een koeltas. Een koeltas neem je namelijk mee als de levensmiddelen maar kort bewaard hoeven te blijven en als je eigenlijk geen zin hebt om erg veel te moeten slepen met een zware koelbox. De koeltas is gevoerd met aluminium waardoor hij goed isoleert en de kou goed vast houdt.

In een koelbox daar en tegen kun je de levensmiddelen een stuk langer koel houden. Zeker als je het eten en drinken voorgekoeld in de box legt. Door de bevroren koelelementen bovenop je producten te leggen maak je optimaal gebruik van het koelvermogen, koude lucht zakt namelijk naar beneden. Hou er wel rekening mee dat het koelvermogen van de koelbox sterk afhankelijk is van de omgevingstemperatuur en hoe vaak je de deksel opendoet.

Waar op letten bij het kopen van een koeltas

Als je een koeltas gaat aanschaffen, zijn er een paar dingetjes waar je even op moet letten. Eén daar van is bijvoorbeeld de maat. Ga van tevoren goed na waar je de koeltas voor gaat gebruiken. Er zijn namelijk verschillende maten op de markt. Ben je namelijk van plan om flessen rosé of cola mee te nemen, dan heb je weinig aan een koeltasje van zo’n 4 liter waar alleen een stapeltje brood in mee kan worden genomen.

Daarnaast zijn de koeltassen verkrijgbaar in verschillende vormen. De meeste koeltassen zijn rechthoekig, omdat je in deze praktische vorm gemakkelijk veel spullen kunt opbergen. Ga je lange trektochten maken dan is een koeltas in rugzak vorm waarschijnlijk het handigste. Je eten en drinken blijft heerlijk koel en jij hebt je handen vrij. Wil je een koeltas met een hippe uitstraling dan kun je kiezen voor een shoppingtas model. Voor sommige koeltassen wordt gebruik gemaakt van waterbestendig materiaal, zodat je deze ook tijdens een regenachtige dag kunt gebruiken. Ideaal bijvoorbeeld als je een dagje naar het circuit gaat om te genieten van de formule 1 en er wordt regen voorspeld. Doordat koeltassen van zachte materialen gemaakt zijn, kun je een koeltas gemakkelijk opvouwen. Daardoor zijn deze bijvoorbeeld ook ideaal om mee op vakantie te nemen. Met een koeltas ga jij dus perfect voorbereid op pad. Laat het mooie weer dus maar komen!

Bekijk hier een review van een koeltas


Top Koeltas aanbiedingen


Gerelateerde pagina's