Geüpdatet: 18 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe maak ik een monitor schoon?

02 Oktober 2018

Het zal je ongetwijfeld opgevallen zijn dat een monitor eigenlijk vrij snel vies wordt. Doordat een zelfreinigende monitor nog niet bestaat, zul je zelf aan de slag moeten. In dit artikel delen we een aantal handige tips hoe je een monitor schoon maakt.

Monitoren zijn echte vuilmagneten. Het zal je ongetwijfeld opgevallen zijn hoe stoffig je scherm kan zijn. Dit valt vaak niet op als de computer aanstaat (nu dus), maar let maar eens op als je de computer zo uit zet. Een beeldscherm trekt door de statische lading snel stof aan. Daarnaast wordt een scherm vaak vies door vette vingers als je iets aanwijst of door net die wegspattende druppel frisdrank als je een blikje opentrekt. Hoogste tijd om de monitor goed schoon te maken maar hoe doe je dat eigenlijk?

De beste manieren om een monitor schoon te maken

Als je een monitor schoon wilt maken, kun je hier beter géén agressieve schoonmaakmiddelen voor gebruiken. Hierdoor zou je de toplaag van je scherm flink kunnen beschadigen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarnaast is het goed om straks even te wachten met het beginnen met het schoonmaken van je scherm, ondanks dat je nu door het lezen van dit artikel wellicht op ideeën bent gebracht en zeer gemotiveerd bent om het scherm waar je nu naar kijkt eens goed schoon te maken. De reden dat je even moet wachten is dat op een warm scherm sneller strepen achter blijven. Daarnaast is het zo dat je op een donker scherm veel meer vuil ziet dan op een scherm dat aanstaat. Is het je net niet opgevallen?

De beste manieren om een monitor schoon te maken is door deze eerst goed af te stoffen. Dit kun je het beste met een ouderwetse stofdoek doen of een handig microvezeldoekje. Op het moment dat je meteen met een vochtige doek aan de gang gaat, zul je het stof eigenlijk alleen maar verspreiden en naar de randen van je monitor vegen. Je zult zien dat het stoffen van een monitor al veel scheelt.

Waarmee maak je een monitor schoon?

Als je de monitor stofvrij hebt gemaakt met het microvezeldoekje kun je de hardnekkige vlekken te lijf gaan. Je kunt het beste je monitor schoon maken met een mengsel van water en azijn, in een verhouding van driekwart water en een kwart azijn. Ook voor deze meer intensieve reiniging kun je een microvezeldoekje gebruiken. Je kunt dit doekje licht vochtig maken en voorzichtig je monitor schoonmaken.

Let hierbij op dat je niet te hard aan het boenen bent en het microvezeldoekje niet té vochtig is. Daarnaast is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat er geen vocht bij de randen van het scherm komt. Hierdoor zou je je monitor beschadigen. Als je monitor schoon is, kun je deze droogmaken met een ander droog microvezeldoekje en zul je weer naar een helder scherm kunnen kijken.

Bekijk hier hoe je krassen uit je monitor krijgt


Top Monitor aanbiedingen


Gerelateerde pagina's