Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat is beter? Een Xbox One of een ps4?

05 April 2018

Als je lekker wilt gamen is een Xbox One of een ps4 een uitstekende keuze. In de meeste gevallen zal een keuze gemaakt worden tussen deze twee opties. Wat is nu beter? Een Xbox One of een ps4? Wij maken de vergelijking voor je.

Een groot verschil tussen de Xbox One (Microsoft) of een ps4 (Sony) valt direct in het oog. De console van de PlayStation 4 is veel kleiner en heeft een mooi design met een mooi oplichtende led display. De Xbox One is veel groter in omvang en is niet verticaal neer te zetten, wat de ps4 wel kan. De kleine afmeting van de console, zorgt dat de uitgangen voor bijvoorbeeld de USB moeilijker te bereiken zijn.

Om lekker te gamen, is een prettige controller van groot belang. Hierin is er niet veel verschil tussen de twee aanbieders. De controllers van beide merken zijn breed, liggen goed in de hand en zijn voorzien van ronde poken en zorgen de prettige thumbsticks voor meer grip. Vanzelfsprekend zijn de controllers voorzien van diverse trilmotortjes die een goede feedback geven bij het spelen van de games.

Wat is de betere keuze? Een Xbox One of een PlayStation 4? Bekijk het in deze video

De betere keuze tussen een Xbox One of een PlayStation 4 hangt af van de gebruikers doelstelling. De software van Xbox One is in tegenstelling tot de software van de ps4 van oorsprong gericht op de Amerikaanse markt. Dit komt door het marktaandeel van de console fabrikant dat in Amerika veel hoger ligt dan in Europa. Veel multimedia functies zijn hierop gericht, maar de console is natuurlijk wel ook hier te gebruiken. Ps4 is juist gericht op de Europese markt, maar is minder gericht op het multimediagebruik. Hoewel je met deze console wél Netflix kunt kijken, is deze device voornamelijk gericht op het spelen van games.

Met betrekking tot de processor zit er weinig onderscheid tussen de twee console fabrikanten. Het besturingssysteem van de Xbox One is iets trager dan dat van de PlayStation 4. Beide besturingssystemen kosten zo’n drie GB aan RAM waardoor er ongeveer 5 GB gebruikt kan worden voor games. De ps4 is iets krachtiger dan de Xbox One waardoor de games hierdoor iets mooier worden weergegeven.

Het verschil tussen een Xbox One of een ps4?

Het aanbod van games zal het verschil tussen een Xbox One of een ps4 maken. Beide consoles hebben hun eigen exclusieve games, die een keuze kan bepalen. Hierin heeft Sony een uitgebreider aanbod. Beide consoles hebben de mogelijkheid om er een camera bij aan te schaffen, de Xbox’s Kinect en de PlayStation Eye. De Kinect heeft meer geavanceerde mogelijkheden op dit vlak, zoals het meten van de hartslag en de herkenning van omgevingsinvloeden en bewegingen.

Top Xbox One aanbiedingen


Top Xbox One Game aanbiedingen


Top Playstation 4 aanbiedingen


Top Playstation 4 Game aanbiedingen


Gerelateerde pagina's