Geüpdatet: 22 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Beste droogmolen voor jouw was

05 Juli 2019

Wil jij je was op een frisse en voordelige manier laten drogen? Dan kun je niet zonder een droogmolen. Een droogmolen is een perfect optie om je was buiten in de frisse lucht te drogen als je geen ruimte hebt om lange waslijnen te spannen. Wil je weten wat de beste droogmolen is voor jouw was? Neem dan zeker dit artikel eens door. Je zult ontdekken dat er diverse droogmolens zijn waaruit je kunt kiezen. Ontdek hier de verschillende opties en welke keuze het beste bij je past.

Uiteraard is het heel makkelijk om je was in droger te stoppen en deze machine het werk te laten doen, maar dit gemak zal zich vertalen in een hoge energierekening. Hoewel er zéér energiezuinige wasdrogers op de markt zijn, is er nog altijd een véél voordeligere optie om je was te laten drogen. Wat dacht je van je was lekker op te hangen en in de buitenlucht te laten drogen? Uiteraard is dit een iets arbeidsintensievere methode, moet je de beschikking hebben over voldoende ruimte in je tuin en moeten de weergoden wél even meewerken, maar je krijgt er een frisse was voor terug! De enige investering die je moet doen is de aanschaf van een droogmolen. Weet jij welke je moet hebben?

Verschillende soorten droogmolens

De naam verklapt het al, een droogmolen heeft een ronde vormgeving en is voorzien van meerdere lijnen om was op te hangen. Het gebruik van een droogmolen is een tijdloze manier van het drogen van de was. Ondanks de introductie van de meest geavanceerde wasdrogers maken véél mensen nog steeds dankbaar gebruik van de authentieke droogmolen omdat deze zijn functionaliteit al lang bewezen heeft. De meeste droogmolens zijn inklapbaar zodat de ruimte rond de droogmolen ook gebruikt kan worden voor andere doeleinden als de droogmolen niet gebruikt wordt. Hiermee is de droogmolen géén letterlijke “sta-in-de-weg”.

Er zijn verschillende soorten droogmolens verkrijgbaar. De constructie is vergelijkbaar met een parasol. Je kunt ervoor kiezen om een droogmolen te plaatsen op een vaste plek in de tuin en hiervoor een gat in de grond te maken. Je kunt ook gebruik maken van een droogmolen die je in een met beton verzwaarde voet plaatst.

Naast deze constructie zijn er nog andere factoren waarop je je keuze voor een droogmolen kunt bepalen. Hierbij kun je denken aan de buisdiameter (van 35 mm tot 55 mm) en de drooglengte, de totale afstand aan waslijn die je tot je beschikking hebt om je was aan op te hangen (van 40 meter tot 60 meter). Tevens kun je kiezen voor een droogmolen die in hoogte verstelbaar is en of je er de voorkeur aan geeft dat de lijnen verdwijnen in de molen bij het inklappen van de droogmolen.

Beste droogmolen voor jouw was

Er zijn een aantal merken die absolute marktleiders zijn op dit gebied. Als je een droogmolen koopt van bekende merken als Brabantia, Leifheit of Blome, weet je zeker dat je kiest voor de combinatie van een goede kwaliteit en een uitstekend gebruiksgemak. De droogmolens zijn voorzien van een easy lift systeem, waarmee je de lijnen op een eenvoudige manier kunt in- en uitklappen, zonder te veel kracht te hoeven zetten. Daarnaast zijn er diverse accessoires voor deze droogmolens verkrijgbaar zoals hoezen ter bescherming tegen weersinvloeden als het géén goed weer is om de was buiten te hangen.

Om je te helpen bij het maken van je keuze hebben we een lijstje opgesteld met de beste droogmolens voor jouw was. Bij het opstellen van dit lijstje hebben we géén specifieke volgorde aangehouden en hebben we gekozen om droogmolens te benoemen van verschillende prijsklassen en met diverse drooglengtes.

Beste droogmolen voor jouw was


Top Droogmolen aanbiedingen


Gerelateerde pagina's