Geüpdatet: 17 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe moet je een vliegengordijn ophangen?

22 Februari 2019

Veel mensen willen absoluut niet zonder vliegengordijn. Je kunt dan onbezorgd de deur openlaten in de zomer zonder bang te zijn voor ongewenst vliegen bezoek. Je kunt een vliegengordijn overal ophangen: thuis, in de caravan of in je strandhuisje. Lees hier een aantal aankooptips en hoe je een vliegengordijn moet ophangen en geniet ook binnen van het lekkere weer.

Veel mensen hebben veel last van vliegen en andere insecten in huis. Dit geeft best veel irritatie. Hierdoor vinden zij het niet prettig om de deuren en ramen open te zetten in de zomer, terwijl ze dat eigenlijk wel willen. Een vliegengordijn is dan een uitstekende optie. Hiermee voorkom je dat met het mooie weer ook een zwerm vliegen of ander insecten naar binnen komen en dat je in de avond op jacht moet om je huis te ontruimen. Je wilt de situatie voorkomen dat je net lekker in je bed ligt en je ontdekt (hoort) dat één vlieg zich goed verstopt heeft toen je op jacht was……

Verschillende soorten vliegengordijnen

Er zijn diverse soorten vliegengordijnen verkrijgbaar. Het is wel even van belang om de diverse opties te vergelijken. Uiteraard kun je vliegengordijnen in diverse kleurstellingen verkrijgen. Van de meest felle zomerse kleuren tot een wat neutralere kleurstelling. Daarnaast zijn deze voorzieningen gemaakt van diverse materialen. Denk aan linnen, plastic slierten, hulzen, pvc, en de bekende kralenkettingen.

Deze laatste optie heeft het wat zwaardere gewicht als grote optie. Hiermee zorg je dat het vliegengordijn veel minder snel open zal waaien en toch de ruimte geeft die vliegen en andere insecten zullen opvatten als gastvrij. Daarnaast moet je zeker letten op de ruimte tussen de slierten van het gordijn. Insecten kunnen een kleine ruimte tussen kralen niet onderscheiden en zien dit als een massieve muur. Als er te veel ruimte is, zien de insecten dit wel en zullen ze van de gelegenheid gebruik maken. Uiteraard moet je ook opletten op de lengtemaat van deze gordijnen, het zal je toch niet gebeuren dat je een mooi vliegengordijn hebt aangeschaft maar dat er een flinke kier aan de onderkant open blijft.

Hoe moet je een vliegengordijn ophangen?

Zoals aangegeven heb je zeer veel keuze in vliegengordijnen, van hele dure tot zeer voordelige opties. Een duurder vliegengordijn is vaak beter in kwaliteit, zwaarder in gewicht en heeft stevige haken. Dit laatste zal zeker ook een rol spelen bij het maken van je keuze. Je kunt een vliegengordijn op verschillende manieren ophangen, zowel op als in het kozijn.

De goedkoopste vliegengordijnen moet je letterlijk ophangen aan punaises of met behulp van dubbelzijdig tape. Andere vliegengordijnen worden geleverd met volledige ophangsystemen. Hierbij kun je een rails in je kozijn schroeven en je het vliegengordijn hieraan bevestigen. Uiteraard kun je de elementen, de rails en de lengte van het gordijn op maat maken. Je kunt ook kiezen voor een vliegengordijn die je in het kozijn kunt vastklemmen. Het tijdelijke karakter van deze optie biedt als grote voordeel dat je het gordijn weg kunt halen in de periode dat jij de deur niet zoveel open hebt en de vliegen een ander heenkomen gevonden hebben.

Tot slot is het goed om je te wijzen op de laatste optie: er zijn vliegengordijnen die je volledig zelf in elkaar moet (kunt, als je dit leuk werk vindt) zetten. Je kunt dan ook zelf de kralen rijgen en hier een mooi creatief gordijn van maken. Dit kost even wat tijd. Als er morgen mooi weer wordt voorspeld, kun je deze keuze het beste niet maken.

Bekijk hier een leuke diy voor een vliegordijn


Top Vliegengordijn aanbiedingen


Gerelateerde pagina's