Geüpdatet: 12 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Kan wasmiddel bederven?

03 December 2018

Als je een leuke aanbieding van wasmiddelen tegenkomt, zou je kunnen overwegen om een voorraadje aan te leggen. Een kwalitatief goed wasmiddel is immers niet goedkoop. Maar kan je een voorraad wasmiddel aanleggen? Kan wasmiddel bederven? Wij geven je hier het antwoord.

Heel veel spullen zijn voorzien van een uiterste houdbaarheidsdatum. Dit is niet alleen het geval bij food artikelen, maar ook bij non food artikelen. De fabrikant koppelt deze datum aan een product omdat er tot die datum een bepaalde garantie kan worden gegeven met betrekking tot de kwaliteit van het product. Ook op de verpakking van wasmiddelen zul je een datum of een code aantreffen.

Hebben wasmiddel een uiterste houdbaarheidsdatum?

Als je een code of datum op de verpakking van het wasmiddel vindt, heeft dit geen betrekking op de uiterste dag dat je het kunt gebruiken. Hoewel wasmiddelen géén uiterste houdbaarheidsdatum hebben, geeft deze code wel een datum aan. Dit is de productiedatum. Vaak is er sprake van een code, waarop de eerste vier cijfers refereren aan het jaartal en de overige cijfers aangeven op de hoeveelste dag van het jaar het betreffende wasmiddel is geproduceerd.

Dit lijkt nutteloze informatie, maar dat is het niet. Op het moment dat er een terughaalactie wordt ingezet, omdat het middel niet aan de vastgestelde eisen voldoet, heeft dat vaak betrekking op een deel van de productie. Dit is dan herkenbaar aan de code. Daarnaast kan met behulp van deze code ook leuke publieksacties worden georganiseerd waarmee van een noodzaak ook een deugd wordt gemaakt.

Kunnen wasmiddelen bederven?

De meningen over het feit of wasmiddelen kunnen bederven zijn verdeeld. Er zijn consumentenprogramma’s die beweren dat wasmiddel slechts een jaar goed blijft, maar dit is niet bewezen. Dat zou dan ook wel wat vreemd zijn omdat veel discounters vaak grote partijen wasmiddel met een verouderd etiket vaak tegen een scherpe prijs aanbieden. Dit zijn ook vaak die aanbiedingen die zó interessant zijn dat je graag een voorraad wasmiddel aanlegt.

Een wasmiddel zal dus niet bederven, maar zal wel een deel van de geur en werking verliezen. Dit is echter niet in die mate dat je zou moeten overwegen om het wasmiddel weg te gooien. Een verminderende werking komt overigens meer voor bij wit wasmiddel dan bij het middel voor gekleurde was. Dit komt door de toevoeging van bleek.

Je moet er wel op letten dat je waspoeder op een droge plaats kunt opslaan en op een plek waar het koeler is dan 40 graden. Op het moment dat een ruimte vochtig en erg warm is, zullen er toch klontjes ontstaan. Daarnaast zul je zien dat er onderdelen van vloeibaar wasmiddel naar de bodem zullen zakken. Dat ziet er gek uit, maar kan géén kwaad. Dit kun je makkelijk oplossen door met de fles te schudden.

Maak je dus géén zorgen over de houdbaarheid van je wasmiddel. Als je een interessante aanbieding ziet, kun je best een voorraadje aanleggen.

Bekijk hier een filmpje met feiten en fabels over wasmiddel


Top Wasmiddel aanbiedingenTop Wasverzachter aanbiedingen


Gerelateerde pagina's