Geüpdatet: 24 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe moet je een Pizzarette schoonmaken?

10 Oktober 2018

Het is altijd ontzettend gezellig om samen met het gezin te gourmetten, steengrillen of in dat geval samen mini-pizza’s te maken met de Pizzarette. Maar.. Daarna moet de Pizzarette natuurlijk ook weer schoongemaakt worden. Hoe je dit het beste kan doen gaan we je hier vertellen.

Pizzarette en de vaatwasser

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de onderdelen van de Pizzarette echt niet in de vaatwasser mogen. De terracottakoepel kan hierdoor scheuren en ook de andere onderdelen kunnen hierdoor flink beschadigen met als gevolg dat de Pizzarette stuk gaat. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn.

Hoe het wel moet:

Hoe je de Pizzarette wel schoon moet maken wordt nu verder uitgelegd:

  • De pizzasteen: de steen kan gereinigd worden met een droge borstel en eventueel een vochtige doek. Zitten er nog voelbare zwarte resten op, probeer deze er dan af te halen met een plamuurmesje. Als ze niet voelbaar zijn, zijn ze ook niet schadelijk voor de steen. De pizzasteen mag absoluut niet onder de kraan afgespoeld of onder water gedompeld worden.
  • De koepel: de koepel van de Pizzarette hoeft bij normaal gebruik niet gereinigd te worden. Mocht je dit wel willen doen, wacht dan eerst totdat deze volledig afgekoeld is. Daarna kan je de koepel schoon maken met een beetje warm water en een borstel. Koud water op een nog te warme koepel kan ervoor zorgen dat de koepel gaat scheuren.
  • De spatels: de spatels kunnen met warm water en een afwasborstel gereinigd worden.
  • Let op! De mini-pizza’s worden vaak rijkelijk belegd waardoor er kaas en vet op de steen terecht komt. Hierdoor kunnen deze etensresten verbranden en dus zwart worden. Hierdoor kan de steen beschadigen. Bakpapier op de steen is een mogelijkheid om dit tegen te gaan, maar dit zorgt er wel voor dat het effect net iets minder is.

    Bekijk hier wat andere mensen van de Pizzarette vinden


    Top Pizzarette aanbiedingen


    Gerelateerde pagina's