Geüpdatet: 5 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe droog je een matras?

05 April 2018

Als je matras nat is geworden, is het verstandig om deze goed te laten drogen. Vooral bij een synthetisch matras zal dit erg belangrijk zijn, omdat dit materiaal het vocht vast zal houden als een soort spons. Hoe droog je het beste een matras? In dit artikel vind je een paar handige tips hiervoor

.

Om een matras goed te kunnen drogen, kun je het beste de matras van het bed verwijderen. De ergste vochtplekken kun je opnemen met droge, schone handdoeken. Probeer met deze handdoeken zoveel mogelijk vocht te onttrekken uit het matras. Als je geen vocht meer kunt opnemen met behulp van de handdoeken, kun je over het nog vochtige gedeelte van het matras wat bicarbonaat (zuiveringszout) strooien. Dit kun je wat uitspreiden met behulp van een droge spons. Op deze manier kan het zout in het matras weefsel trekken. Laat het zuiveringszout ongeveer acht uur in het matras trekken. Daarna kun je dit middel uit het matras verwijderen, met behulp van een stofzuiger.

Een nat matras droog maken

Eventueel kun je een nat matras sneller droog maken het op een zonnige plek te leggen, maar probeer een synthetisch matras niet in de directe zon te leggen. Dit soort matrassen kunnen slecht tegen UV-straling. Een matras van natuurlijke materialen kan hier beter tegen. Eventueel kun je gebruik maken van een ventilator, die je op de hoogste stand in de buurt van de vochtige plek plaatst.


Gerelateerde pagina's