Geüpdatet: 18 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe moet je een hoeslaken wassen?

17 December 2018

We brengen per etmaal gemiddeld zo’n 8 uur in bed door. Als je dan bedenkt dat je in die tijd tussen de 0.25 en de 2 liter vocht, huidschilfers en haren verliest, begrijp je waarschijnlijk meteen dat het zaak is om regelmatig je bed te verschonen. Maar hoe moet je nou een hoeslaken wassen? Veel mensen weten namelijk niet dat je hoeslakens het beste binnenste buiten kunnen wassen. In deze blog gaan we je er alles over vertellen.

Hoe moet je een hoeslaken wassen.

Om je kleding mooi te houden, was je waarschijnlijk al veel hiervan binnenste buiten. Als het goed is wel tenminste…. Wat veel mensen echter niet weten is dat je hoeslakens ook beter op deze manier kunt wassen. Dat is niet alleen om de kleur mooi te houden, maar ook omdat in de hoeken van de hoeslakens zich vaak stof ophoopt. Aangezien stof op zich al niet goed voor je is, zeker niet als je last hebt van astma of allergieën, het is ook nog eens de ideale voedingsbodem voor huisstofmijt. Stop je je hoeslakens dus niet binnenstebuiten in de wasmachine, dan was je deze hoeken van je hoeslaken niet zo snel schoon. Als je dan ook je hoeslakens niet heter dan 40 graden wast, kan dit een ophoping en voedingsbodem van ongedierte worden. Was je hoeslakens dus altijd binnenstebuiten en op minimaal 60 graden.

Hoe vaak moet je een hoeslaken wassen

Zoals aangegeven verliest een mens tijdens het slapen tussen de 0.25 en de 2 liter vocht, huidschilfers en haren. Als je het zo leest is je bed dus een verzamelplaats van viezigheid. Je kunt je bed dus het beste eens per week verschonen en niet alleen de overtrekken maar ook de hoeslakens wassen. Eén keer per tien dagen kan ook nog, maar langer is zeker af te raden. Een “vies” bed is namelijk een voedingsbron voor allerlei ongedierte wat je niet met het blote oog kunt waarnemen, zoals bijvoorbeeld de huisstofmijt. In de zomer is het verstandig om je hoeslakens wat vaker te wassen, aangezien je door de warmte meer transpireert. Ook ’s nachts is dit zeker het geval.

Nog een aantal tips om je hoeslakens te wassen

Wanneer je een nieuw hoeslaken gekocht hebt, is het aan te raden deze eerst een keer te wassen voordat je deze op je bed legt. Op deze manier kan het hoeslaken meteen beter het vocht opnemen zodat je matras beter beschermt blijft. Je hoeslaken was je namelijk gemakkelijker dan je matras.

Prop je wasmachine niet te vol. Zo heeft het textiel de ruimte om rond te kunnen bewegen tijdens het wassen waardoor het beter schoon wordt.

Laat het natte hoeslakens na afloop van het programma niet te lang in de wasmachine liggen. Zo voorkom je dat deze gaan stinken en dat de kleuren uitlopen. Als je de mogelijkheid hebt kun je je hoeslakens het beste buiten aan de waslijn laten drogen.

Bekijk hier een leuk filmpje over het verschonen van je bed


Top Hoeslaken aanbiedingen


Top Beddengoed aanbiedingen


Gerelateerde pagina's