Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Tot wanneer gebruik je een babyfoon?

07 Mei 2018

Een babyfoon is een heel erg handig apparaat om te horen of je kindje wakker is of niet. Hierdoor is de babyfoon eigenlijk een onmisbaar apparaat direct na de geboorte. Je kunt je kindje immers op een vertrouwde- en veilige manier even alleen laten. Veel ouders vragen zich echter af tot welke leeftijd een babyfoon wordt gebruikt.

Je zult begrijpen dat er geen leeftijdsgrens verbonden is aan het gebruik van een babyfoon. Je kunt deze gebruiken tot je het volledige vertrouwen in de situatie in de babykamer hebt, of de geluiden uit deze kamer op een andere manier hoort. Er worden dan ook verschillende leeftijden voor aangehouden. Er zijn ouders die stoppen met het gebruiken van de babyfoon als het kindje twee tot drie jaar is, anderen vinden het ook een handig gebruiksvoorwerp als een ouder kindje om wat voor reden dan ook naar zijn of haar ouders roept en deze het niet kunnen horen. In het laatste geval wordt de babyfoon maar liefst vijf jaar of langer gebruikt.

Tot welke leeftijd gebruik je een babyfoon?

Het antwoord op de vraag tot welke leeftijd een babyfoon gebruikt wordt, is dus erg persoonlijk. De meeste ouders kiezen ervoor om de babyfoon te gebruiken totdat het kindje in staat is om zelfstandig op een veilige manier uit bed te kunnen komen om de ouders te waarschuwen als ze wakker zijn. Daarnaast kun je gebruik maken van de diverse moderne functionaliteiten die de moderne babyfoons hebben. Denk aan een camerafunctie of de mogelijkheden om wederzijdse gesprekjes te voeren als de kinderen wat ouder zijn en de ouders even weg zijn of het afspelen van muziekjes die het kind(je) graag hoort voor het slapengaan. Een babyfoon is dus leeftijd ongebonden.

Koop de beste babyfoon


Top Babyfoon aanbiedingen


Gerelateerde pagina's